Main Content

Podá Marián Gáborík pomocnú ruku Adamovi Ružičkovi?

utorok, 5. marec 2024 12:18 | Autor: Róbert Kalnický

Marián Gáborík
Marián Gáborík | zdroj: TASR

Situácia ohľadom Adama Ružičku sa pomaly, ale isto dostáva do zabudnutia. Arizona so slovenským forwardom rozviazala kontrakt a všetko nasvedčuje tomu, že jeho čas v profilige je na konci.

Navyše, od slovenského útočníka dávaj preč aj Slovenský zväz ľadového hokeja a takmer nikto nevie, čo sa s ním aktuálne deje. Pomocnú ruku sa pokúša Ružičkovi podať bývalý útočník Marián Gáborík, ktorý mu poskytol rady do ďalšej hokejovej kariéry.

V jednom z priamych prenosov na sociálnej sieti Instagram spoločne s Borisom Valábikom rozoberali práve problém Adama Ružičku. Gáborík dokonca uviedol, že sa s niekdajším hráčom Calgary či Arizony pokúsil spojiť, avšak nepodarilo sa mu to. 

Navyše, podľa jeho slov je anabáza v NHL pre Ružičku aktuálne na konci. Viacerí hokejoví odborníci očakávajú presun do Európy. Svoj názor pridal aj Gáborík: "Netreba kopať do neho a dávať ho na druhú, tretiu koľaj. Budúcnosť tam je, ale ako on s ňou naloží, to je na ňom. Ak by som bol šéfom klubu, tak by som mu šancu dal. Treba sa dať dokopy, začať niekde v Európe a tryoutom sa tam dostať. Ja mu budem držať palce."