Main Content

Ťažké obdobie pre slovenského mladíka! Na sociálnych sieťach si dáva pauzu

utorok, 5. marec 2024 12:05 | Autor: Róbert Kalnický

Alex Čiernik
Alex Čiernik | zdroj: Philadelphia Flyers

Slovenský hokejový útočník Alex Čiernik si prechádza náročným obdobím. Po otrase mozgu a nevydarených majstrovstvách sveta o ňom ostalo ticho.

Mladík, ktorého draftovala Philadelphia Flyers, absolvoval takmer dvojmesačnú pauzu od hokeja. V uplynulých dňoch sa však opäť vrátil do zápasového kolotoča a v druhej najvyššej súťaži vo Švédsku sa opäť ocitol v zápasovom kolotoči. Mladučký forward sa rozhodol spraviť nevídaný krok.

Na sociálnej sieti Instagram informoval o tom, že sa chce ešte viac sústrediť na hokej a od sveta sociálnych médií si dáva prestávku. "Rozhodol som sa na nejaký čas odísť zo sociálnych sietí a vyčistiť si hlavu, aby som sa mohol viac sústrediť na seba. Oceňujem všetku podporu a pomoc od mojich blízkych priateľov a rodiny počas obdobia, ktoré nebolo pre mňa v poslednej dobe najjednoduchšie.  Pokúsim sa kontaktovať všetkých ľudí blízkych mne, s ktorými komunikujem cez toto miesto," znejú Čiernikove slová.

Držiteľ striebra z Hlinka Gretzky Cupu a v súčasnosti hráč Västerviksu naskočil v druhej najvyššej švédskej súťaži do 24 zápasov, v ktorých strelil 4 góly a pridal 9 asistencií.