Main Content

Arsenal dal opäť 6 gólov, zápas priniesol 2 rekordy: The Gunners musia formu preniesť do Ligy majstrov

utorok, 5. marec 2024 07:55 | Autor: TASR

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Futbalisti Arsenalu deklasovali v pondelňajšom zápase 27. kola anglickej Premier League posledný Sheffield United na jeho pôde 5:0.

"Kanonieri" predĺžili víťaznú sériu už na sedem duelov a upevnili si tretiu priečku. Londýnčania strácajú na druhý Manchester City jeden bod a za vedúcim Liverpoolom zaostávajú o dva. Stretnutie prinieslo hneď dva rekordy. Arsenal ako prvý tím v histórii Premier League zvíťazil v troch dueloch za sebou o päť alebo viac gólov na pôde súpera.

"Kanonieri" v predošlých dvoch kolách zdolali West Ham (6:0) a Burnley (5:0). Naopak, Sheffield zaznamenal rovnaký rekord z negatívnej stránky. Priebežne najslabší tím súťaže ako prvý v histórii prehral na domácom ihrisku tri zápasy v rade o päť a viac gólov.

Arsenal rozobral súpera už v úvodnej polhodine, keď sa presadil štyrikrát. Po piatich minútach otvoril skóre Martin Ödegaard, následne si strelil vlastný gól Jayden Bogle. Päťgólový náskok do prvej prestávky zabezpečil mužstvu trénera Mikela Artetu v 25. minúte Kai Havertz a v 39. minúte Declan Rice. Po zmene strán pridal šiesty presný zásah Ben White. Exhibičný výkon Arsenalu dokumentuje aj počet striel do priestoru brány (10:0), ako aj dominancia v držaní lopty (81:19).

Premier League - 27. kolo:

Sheffield United - Arsenal 0:6 (0:5)

Góly: 5. Ödegaard, 13. Bogle (vlastný), 15. Martinelli, 25. Havertz, 39. Rice, 58. White