Main Content

POTVRDENÉ: Južná Kórea má nového dočasného trénera. Ide o legendu tejto krajiny

utorok, 27. február 2024 19:18 | Autor: TASR

Južná Kórea
Južná Kórea | zdroj: TASR

Futbalistov Kórejskej republiky bude dočasne viesť bývalý reprezentant Hwang Sun-hong. Na poste hlavného trénera nahradil Nemca Jürgena Klinsmanna, ktorý vo februári skončil po necelom roku pôsobenia.

Podľa Kórejského futbalového zväzu (KFA) povedie Hwang mužstvo minimálne počas dvoch marcových zápasov ázijskej kvalifikácie MS 2026. Hwang doteraz viedol reprezentáciu do 23 rokov, s ktorou vlani získal zlato na Ázijských hrách.

"Má skúsenosti z medzinárodných súťaží a rozumie ázijskému futbalu," citovala zo stanoviska KFA agentúra AP. Vedenie KFA odvolalo Klinsmanna po nesplnení cieľa na nedávnom Ázijskom pohári, kde jeho zverenci nečakane vypadli v semifinále po prehre s Jordánskom (0:2).

Nemecký kouč mal pôvodne kontrakt platný až do MS 2026. Ku jeho koncu výrazne prispel aj incident, ktorý sa medzi lídrami tímu odohral v predvečer semifinálového duelu. Heung-min Son z Tottenhamu si pri ňom vykĺbil prst. Nahnevalo ho, že počas spoločnej večere sa niektorí mladší reprezentanti ponáhľali od stola, aby mohli hrať stolný tenis.

Vyústilo to až do potýčky s Kang-in Leeom a 22-ročný stredopoliar Paríža St. Germain sa údajne Sona pokúsil udrieť. Oboch futbalistov museli od seba oddeliť, obaja na druhý deň proti Jordánsku nastúpili.