Main Content

Zinedine Zidane a návrat k trénovaniu? Mohol by prevziať Bayern

utorok, 27. február 2024 19:11 | Autor: TASR

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Zinedine Zidane nevylúčil návrat k trénerskej kariére. Bývalý francúzsky futbalový reprezentant a niekdajší tréner Realu Madrid tak reagoval na medializované informácie, ktoré ho spájajú s miestom na lavičke Bayernu Mníchov po Thomasovi Tuchelovi.

Ten po prebiehajúcej sezóne ukončí svoje pôsobenie v nemeckom veľkoklube. Zidane bol väčšinu trénerskej kariéry na lavičke Realu Madrid, s ktorým získal tri tituly v Lige majstrov, dvakrát Superpohár UEFA, dva tituly v La Lige a dvakrát španielsky Supepohár.

"Ušatú trofej" získal s klubom aj ako hráč a v zbierke má aj tituly s národným tímom na MS 1998 a ME 2000. "Momentálne sa venujem iným veciam, uvidíme, ale určite sa niekedy vrátim. Milujem tú prácu," povedal 51-ročný Francúz pre Sky Sport Italia.

V odpovedi na doplňujúcu otázku však nevylúčil ani angažmán na Apeninskom polostrove. S miestom v tíme úradujúceho nemeckého majstra je spájaný aj Xabi Alonso, ktorý momentálne pôsobí v Bayeri Leverkusen.

Ten predvádza v tejto sezóne špičkovú formu, po 23. kolách vedie Bundesligu o osem bodov práve pred Bayernom a je blízko k ukončeniu jeho jedenásťročnej hegemónie. Klub zo Severného Porýnia-Vestfálska je navyše v tejto fáze sezóny jediný nezdolaný klub spomedzi tímov v popredných piatich európskych ligách a mieri za svojou prvou trofejou od roku 1993.