Main Content

VIDEO: Slafkovský nastúpil proti Nemcovi. Slovenský obranca asistenciou pomohol k triumfu Devils

nedeľa, 25. február 2024 09:54 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na nedeľu v zápase zámorskej NHL na ľade Philadelphie 2:1. Dosiahli tak desiate víťazstvo za sebou a vyrovnali klubový rekord. Na ľade Colorada sa zas blysol hetrikom Tyler Bertuzzi, ktorý prispel k triumfu svojho Toronta v pomere 4:3.

"Jazdcov" podržal v stretnutí brankár Igor Šesťorkin s 39 úspešnými zákrokmi a o víťazný gól sa postaral v 47. minúte Matthew Rempe. Na ľade pritom strávil len 5:16 minúty a presný zásah bol preňho prvý kanadský bod v kariére. Jeho klub vyhral desať zápasov v rade naposledy v roku 1973 a predtým na prelome rokov 1939 a 1940.

Toronto zvíťazilo siedmykrát za sebou a okrem Bertuzziho zaznamenal tri kanadské body aj William Nylander s troma asistenciami. Rovnaký zápis mal za domácich aj hviezdny Nathan MacKinnon, ktorý sa podieľal na každom góle a bodoval v 28. zápase na domácom ľade za sebou. Ešte v sobotu večer boli v akcii traja Slováci. V zápase New Jersey a Montrealu (4:3) sa stretli Šimon Nemec a Juraj Slafkovský.

Za Tampu Bay, ktorá vyhrala na ľade New Yorku Islanders 4:2, zas nastúpil ich krajan Erik Černák. Nemec prispel k víťazstvu asistenciou, Slafkovský nebodoval. Obranca Devils hral v sobotu v druhej obrannej dvojici s Kevinom Bahlom a na ľade strávil 16:37 minúty. Ako jediní v zápase si pripísali po tri plusové body Išlo o druhý súboj v prebiehajúcej sezóne, v ktorom proti sebe nastúpili dvaja najvyššie draftovaní Slováci. Tampa ukončila sériu troch prehier, Černák sa do kanadského bodovania nezapísal.