Main Content

Juraj Slafkovský vyšiel bodovo naprázdno: Bol 3x vylúčený, Canadiens sa nedarilo

štvrtok, 22. február 2024 09:13 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: X/Montreal Canadiens

Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali v zámorskej NHL tretí duel za sebou, keď na domácom ľade podľahli Buffalu 2:3.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský vyšiel po ôsmich stretnutiach bodovo naprázdno a nevylepšil tak svoj klubový rekord v počte zápasov s aspoň bodom v tínedžerskom veku. Auston Matthews sa ako prvý hráč v sezóne dostal na métu 50 gólov, jeho Toronto uspelo v Arizone 6:3.

Montreal dvakrát viedol, no o triumfe hostí napokon rozhodol gól Alexa Tucha v oslabení na konci druhej tretiny. Obranca Mike Matheson nezachytil puk na modrej čiare, Tuch sa dostal do úniku a prekonal brankára Sama Montembeaulta strelou na lapačku. "Videl som, že Matheson v situácii zaváhal, že puk sa môže dostať za neho a tak sa aj stalo," opísal pre nhl.com moment predchádzajúci víťaznému gólu Tuch.

Výraznou mierou prispel k výhre Buffala brankár Ukko-Pekka Luukkonen, ktorý zneškodnil 29 striel. "‘Upi’ mal zápas pod kontrolou, urobil niekoľko pekných zákrokov. Súper predviedol vydarené akcie, no náš brankár ich dokázal zastaviť," pochválil tréner hostí Don Granato fínskeho brankára. Raz ho ohrozil aj Slafkovský, ktorý strávil na ľade 21:30 min a okrem mínusového bodu bol až trikrát vylúčený, čo sa mu stalo prvýkrát v profilige.

Dvakrát pykal za držanie a raz za hákovanie, jeho prvé vylúčenie potrestal Jeff Skinner gólom na 2:2. Za Canadiens skórovali obrancovia Arber Xhekaj a Jayden Struble, dve asistencie mal Joshua Roy. Kapitán domácich Nick Suzuki nebodoval po desiatich zápasoch. "Buffalo má dobré mužstvo s kvalitnými hráčmi, jeho postavenie v tabuľke neodzrkadľuje jeho skutočnú silu. Súperov brankár predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, najmä v úvode, zaslúži si uznanie. Bolo tam však aj niekoľko šancí, keď sme minuli bránku, musíme ich premieňať," zdôraznil Suzuki. Slovenský útočník Adam Ružička opäť chýbal v zostave Arizony, ktorá doma nestačila na Toronto (3:6). Bola to už jedenásta prehra Coyotes v sérii.