Main Content

Inter sa priblížil TOP 8 Ligy majstrov: Arnautovič dal najdôležitejší gól kariéry

streda, 21. február 2024 12:42 | Autor: TASR

Marko Arnautovič
Marko Arnautovič | zdroj: TASR

Rakúsky futbalista Marko Arnautovič zabezpečil Interu Miláno domáci triumf v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Atléticu Madrid (1:0).

Minuloroční finalisti vďaka tomu nastúpia do odvetného stretnutia, ktoré je na programe 13. marca v Madride, v miernej výhode. Arnatuovič vystriedal v úvode druhého polčasu zraneného Marcusa Thurama. Jedenásť minút pred koncom riadneho hracieho času využil chybu madridského brankára Jana Oblaka, ktorý neudržal strelu Lautara Martineza a dorážkou z bezprostrednej blízkosti poslal Inter do vedenia. Tridsaťštyriročný útočník tak rozjasal milánskych priaznivcov, ktorí po sérii nevyužitých príležitostí pochybovali o víťazstve talianskeho klubu.

"V uplynulých týždňoch som nevyužil veľa šancí. Fanúšikovia a hráči však ukázali, že stoja za mnou. Dodalo mi to energiu, ktorú som potreboval na strelenie jedného z najdôležitejších gólov mojej kariéry," uviedol Arnautovič pre portál Sky Sport. Presnému zásahu rakúskeho reprezentanta predchádzala jeho veľká strelecká príležitosť.

V 63. minúte po prihrávke od Martineza vypálil z pokutového územia, lopta však preletela tesne ponad brvno. Atlético ak chce pomýšlať na postup do štvrťfinále, musí pred vlastnými fanúšikmi zvrátiť výsledok. "Musíme mať hlavy hore, zostáva nám jeden zápas a urobíme všetko pre to, aby sme postúpili. Mali dve alebo tri šance, ktoré prišli po našich chybách. V takomto stretnutí však nesmiete chybovať, ak chcete postúpiť," vyhlásil Oblak pre Movistar.

Zápas v prvom polčase neponúkol veľa streleckých šancí až do 36. minúty, kedy sa mohol presadiť Martinez, jeho pokus však Oblak zlikvidoval. Ďalšia príležitosť na otvorenie skóre sa Martinezovi naskytla po tom, čo Thuram zachytil nevydarenú prihrávku Rodriga De Paula a pokúsil sa presadiť v závere prvej 45-minútovky. Francúzsky útočník si však pri tejto strele poranil pravé stehno a v druhom polčase ho nahradil Arnautovič. Samuel Lino premárnil najväčšiu šancu Atlética v 56. minúte, keď po výmene prihrávok s Rodrigom De Paulom z ostrého uhla zakončoval nepresne, pripomenula agentúra AFP.