Main Content

Šimon Nemec pridal ďalší bod v NHL! Martin Fehérváry stále nemôže hrať

streda, 21. február 2024 08:26 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec z New Jersey si pripísal asistenciu na úvodnom góle svojho tímu v nočnom zápase NHL na ľade Washingtonu. "Diabli" však podľahli Capitals 2:6, pre Nemca to bol 15. kanadský bod v 34. stretnutí.

Nemec bodoval po šiestich dueloch. Nastúpil v prvej obrannej dvojici vedľa Jonasa Siegenthalera, ktorý sa vrátil po zlomenine nohy. Slovenský obranca odohral celkovo 18:26 minúty a najviac upútal asistenciou, keď v 16. minúte vybojoval puk v pásme súpera po tom, čo nadvihnutím hokejky odzbrojil skúseného útočníka TJ Oshieho a pohotovou asistenciou pomohol ku gólu Alexandrovi Holtzovi.

Devils prehrali vonku štvrtý z uplynulých piatich zápasov, hoci domácich prestrieľali 39:26. Dvomi gólmi sa na víťazstve Capitals podieľal útočník Alexander Ovečkin, ktorý dosiahol osem presných zásahov z predchádzajúcich ôsmich zápasov.

Washingtonu chýbal slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v sobotňajšom stretnutí na ľade Montrealu utrpel zranenie v dolnej časti tela a podľa vyjadrenia klubu by mal "dlhší čas absentovať."Duel pre zranenie nedohral útočník Washingtonu Nic Dowd.