Main Content

POTVRDENÉ: Toto je nový tréner Bénesovho Hanburgu

utorok, 20. február 2024 19:13 | Autor: TASR

Bénes
Bénes | zdroj: YouTube

Steffen Baumgart sa stal novým trénerom futbalistov Hamburgeru SV. Nemecký druholigový klub, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar László Bénes, angažoval 52-ročného kouča po odvolaní Tima Waltera.

Jeho hlavnou úlohou má byť postup do najvyššej súťaže. Baumgart by mal prevziať tím už na utorkovom tréningu, prvý zápas ho čaká v nedeľu proti Elversbergu. Podľa denníka Bild podpísal nový tréner zmluvu do roku 2025. "Steffen Baumgart je známy svojimi emocionálne podmanivými spôsobmi. Musíme udržať oheň, ktorý sme zapálili a pokračovať ďalej za naším cieľom," uviedol člen predstavenstva klubu Jonas Boldt.

Šesťnásobný nemecký majster si dáva za cieľ postúpiť do najvyššej súťaže, kde sa naposledy predstavil v sezóne 2017/2018. Hamburg momentálne figuruje na tretej priečke tabuľky, na vedúce St. Pauli má sedembodové manko, za druhým Kielom zaostáva o štyri body.

"Naozaj sa teším, že tu budem. Je to veľká výzva. Okamžite začnem pracovať, cieľ je jasný - postup," citovala Baumgarta agentúra DPA. Baumgart v decembri skončil na lavičke prvoligového Kolína, ktorý bol v tom čase na predposlednom mieste tabuľky. V rokoch 2017 až 2021 pôsobil v SC Paderborn, v priebehu dvoch sezón doviedol tím z tretej ligy až do najvyššej súťaže. V minulosti sa Nemec už niekoľkokrát vyjadril, že je fanúšik Hamburgu.