Main Content

AKTUÁLNE: Bude viesť Calzona Neapol už proti FC Barcelona tento týždeň?

pondelok, 19. február 2024 11:10 | Autor: TASR

Francesco Calzona
Francesco Calzona | zdroj: TASR

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona by mohol viesť SSC Neapol už v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Na sociálnej sieti X to uviedol Matteo Moretto s tým, že Calzona sa už nachádza v Neapole a dohaduje spoluprácu s vedením úradujúceho talianskeho majstra. Taliansky novinár niekoľko hodín predtým priniesol informáciu, podľa ktorej Slovenský futbalový zväz (SFZ) súhlasil s tým, aby Francesco Calzona viedol popri reprezentácii aj SSC Neapol.

Šéf "Partenopei" Aurelio De Laurentiis chce, aby sa Calzona ujal funkcie čo najskôr a nahradil na lavičke Waltera Mazzarriho, podľa Moretta by mohol absolvovať debut už prot Barcelone.

Definitíva by mala padnúť už v priebehu pondelka, pričom v realizačnom tíme Calzonu by mal podľa talianskych médií figurovať aj bývalý dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a hráč SSC Marek Hamšík. Neapol sa v lige trápi, vyhral iba dva z uplynulých ôsmich duelov a v tabuľke figuruje až na 9. mieste. Cez víkend doma iba remizoval 1:1 s FC Janov.