Main Content

Adam Ružička má za sebou ďalší zápas za Coyotes: Veľa priestoru nedostal

pondelok, 19. február 2024 10:48 | Autor: Jakub Vaverka

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Hokejisti Colorada zvíťazili v noci na pondelok v zápase zámorskej NHL nad Arizonou 4:3. V drese trápiacich sa Coyotes odohral slovenský útočník Adam Ružička takmer sedem minút, pripísal si mínusku a na trestnej lavici strávil šesť minút.

Jeho tím prehral už deviaty zápas v rade. Hráči New Yorku Rangers zdolali v zápase pod holým nebom v East Rutherforde mestského rivala Islanders 6:5 po predĺžení. Nathan MacKinnon sa pod triumf Avalanche podpísal gólom a asistenciou a natiahol svoju bodovú sériu na domácom ľade od začiatku sezóny na 26 duelov. Nazbieral počas nej 22 gólov a 33 asistencií.

Prekonal ňou na druhom mieste historického poradia zápis Bobbyho Orra v drese Bruins z ročníka 1974/75. Rekord v tomto smere drží Wayne Gretzky, ktorý v sezóne 1998/89 bodoval v drese Los Angeles v prvých 40 domácich zápasoch.

Gól, ktorým MacKinnon natiahol svoju šnúru, padol z jeho štvrtej dorážky, keď pretlačil puk za českého brankára Karla Vejmelku. "Je to neuveriteľný počin. Sledujete ho deň čo deň, vidíte, ako sa pripravuje na zápasy, ako sa stará o svoje telo, takže ma to neprekvapuje. Ak je niekto, kto to dokáže, tak je to on," povedal na adresu MacKinnona jeho spoluhráč Jack Johnson, ktorý prispel k výhre gólom a asistenciou.

Dva body si pripísal aj Bowen Byram (0+2), víťazný gól strelil v 54. minúte ďalší obranca Devon Toews. Colorado vybojovalo len druhé víťazstvo v siedmich zápasoch po All Star víkende.