Main Content

Basketbalistky Good Angels zaútočia na deviaty titul

piatok, 6. apríl 2012 20:00 | Autor: TASR

Basketbalistky osemnásobného slovenského majstra, ktoré v ročníku 2011/2012 vystupujú pod názvom Good Angels Košice, bez najmenších komplikácií podstúpili do finále extraligy a zaútočia na svoj 9. titul bez prerušenia.

Zverenky Maroša Kováčika zvíťazili v semifinálovej sérii nad Dannaxom Sport Košice hladko 3:0 na zápasy, v piatok získali rozhodujúci tretí "bod" vďaka presvedčivému triumfu 81:32.

"Veľmi nás teší, že v semifinálovej sérii, ktorú sme začali po hernej prestávke, sa nám nezranila nijaká hráčka. Naša hra sa začína podobať tej, akú chceme predvádzať vo finále. Až do pondelka majú moje zverenky voľno, v utorok sa stretneme na tréningu a vo štvrtok by sme radi odohrali prípravný zápas. Meno súpera je v štádiu riešenia," uviedol tréner Good Angels Maroš Kováčik.

"V treťom zápase série sme síce dostali najmenej bodov, no najmenej sme ich aj nastrieľali. Máme mladý kolektív, borili sme sa aj so zraneniami, absolvovali sme však tri náročné duely proti kvalitnému protivníkovi. Teraz sa už musíme sústrediť na boje o bronzové medaily," podotkol tréner Dannaxu Marián Matyáš.

Good Angels si na meno svojho finálového súpera musia počkať, v druhej semifinálovej sérii je stav medzi MBK Ružomberok a ŠBK Šamorín 1:1 na zápasy. Tretí duel je na programe v sobotu 7. apríla na Liptove od 17.00 h.

Basketbal - extraliga žien - semifinále play-off - tretí zápas (hralo sa na 3 víťazstvá):
Good Angels Košice - Dannax Sport Košice 81:32 (20:14, 28:5, 19:7, 14:6) - konečný výsledok série 3:0, do finále postúpili Good Angels Košice

Najviac bodov: Bojovičová (3 trojky) a Vieruová po 15, McCrayová 13 - Kiššová 10, Hruščáková a Janoščíková po 5

TH: 7/5 - 8/6, fauly: 15 - 8, trojky: 6 - 0, rozhodovali: Zubák, Bohucký a Perečinský, 400 divákov

© WEBNOVINY