Main Content

Spišská Nová Ves je v hlbokej kríze: Prišla ďalšia porážka, negatívna séria pokračuje

štvrtok, 15. február 2024 08:18 | Autor: TASR

HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK GROTTO Spišská Nová Ves | zdroj: TASR

Kríza hokejistov Spišskej Novej Vsi pokračuje aj po reprezentačnej prestávke a ešte viac ju prehĺbila siedma prehra v sérii. Spišiaci odišli v stredajšom zápase 43. kola Tipos extraligy bodovo naprázdno z ľadu Slovana Bratislava, ktorému podľahli 1:2.

Pozíciu favorita potvrdili hráči vedúceho Popradu, ako aj Michalovčania, ktorí sa posunuli na druhú priečku pred Spišskú Novú Ves. "Kamzíci" predĺžili víťaznú šnúru už na deväť duelov, keď na domácom ľade zdolali Banskú Bystricu vysoko 6:1.

Dvoma gólmi a jednou asistenciou sa podieľal na triumfe Popradčanov útočník Tomáš Záborský. Michalovčania zaknihovali proti Nitre (4:2) piate víťazstvo za sebou. Mužstvo trénera Tomeka Valtonena zvíťazilo vo všetkých štyroch stretnutiach od príchodu staronového kouča.

Duel proti "corgoňom" rozhodol v 54. minúte kanadský útočník Max Newton. Spišská Nová Ves prehrala už siedme stretnutie po sebe a na "rysov" sa na rozdiel dvoch bodov dotiahli Košice. "Oceliari" si poradili s Novými Zámkami (4:0). Dva góly do siete bývalého zamestnávateľa strelil košický útočník Tomáš Mikúš, ktorý prišiel do tímu úradujúceho majstra počas reprezentačnej prestávky.