Main Content

Vzpruha pre FC Barcelona! Do tímu Kataláncov sa vracajú 2 zranené opory

nedeľa, 11. február 2024 09:13 | Autor: TASR

Raphinha
Raphinha | zdroj: TASR

Futbalistom FC Barcelona sú po zraneniach opäť k dispozícii brankárska jednotka Marc-Andre ter Stegen a krídelník Raphinha.

V sobotu to potvrdil tréner tímu Xavi Hernandez. Ter Stegena vyradili v polovici novembra problémy s chrbtom, pre ktoré musel v decembri absolvovať operáciu.

V bránke ho medzitým vystriedal 24-ročný Iňaki Peňa. "Ter Stegen je pre nás kľúčový hráč, jeden z lídrov tímu. S Iňakim som veľmi spokojný. Ukázal, že je brankár, ktorému možno veriť, som však nesmierne šťastný z návrat Marca," citovala Xaviho agentúra AFP.

Raphinha absentoval od 11. januára, keď utrpel zranenie zadného stehenného svalu počas semifinálového duelu španielskeho Superpohára proti Osasune (2:0). Brazílčan predtým pre rovnaké problémy vynechal takmer celý október.

"Rapha bude k dispozícii zajtra, zotavil sa dobre. Videli sme ho trénovať a má rovnakú dynamiku ako pred zranením," uviedol Xavi deň pred nedeľným ligovým duelom proti Granade. "Blaugranas" sú momentálne na tretej priečke tabuľky s osembodovým mankom na vedúci Real Madrid, na ktorý čakal v sobotu šláger kola proti druhej Girone (Real vyhral 4:0). 

Výsledok zápasu môže podľa Xaviho pomôcť Barcelone udržať tlak v boji o titul. "Čo musíme urobiť, je zajtra zvíťaziť. O to viac s vedomím, že jeden z nich alebo obaja stratia body," dodal španielsky kouč.