Main Content

Šampióni z Vegas sú pripravení šokovať: Posilní Golden Knights jeden z TOP hráčov NHL?

piatok, 2. február 2024 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: © TASR

Šampióni NHL Vegas Golden Knights možno už čoskoro opäť šokujú hokejový svet. Mohli by získať jeden z najväčších talentov súčasnej profiligy?

Golden Knights majú výborný tím a po zisku Stanley Cupu opäť patria medzi najväčších favoritov na triumf v play-off NHL. Kostra okolo Hilla, Pietrangela, Martineza, Stonea, Marchessaulta či Eichela je nesmierne kvalitná a šancu dostáva aj viacero mladých mien ako Brisson či Cotter.

Celok z Nevady je však známy tým, že sa nebojí na trhu s hráčmi zariskovať, niekedy to vyjde (Eichel, Pietrangelo), inokedy nie (Lehner, Patrick). Viaceré zámorské zdroje aktuálne VGK spájajú s menom Trevor Zegras z Anaheimu Ducks.

22-ročný Kanaďan bol Káčermi draftovaný v roku 2022 z celkového deviateho miesta a bol to on, okolo koho sa mala tvoriť úspešná budúcnosť kalifornského celku. Napokon vyzerá, že to bude všetko inak a Zegras je už dlhšie spájaný s výmenou. Je evidentný pokles jeho formy, ideálne vraj nie sú ani jeho vzťahy s vedením. 

Potenciál tohto hráča je obrovský a Ducks cítia, že zaňho môžu získať adekvátnu náhradu. Vegas majú čo ponúknuť, i keď by museli pod platovým stropom nájsť priestor na Trevorových takmer šesť miliónov dolárov ročne. V tejto chvíli je otázne, do akej miery je tento rumor pravdepodobný, ale ako sa hovorí, bez vetra sa ani lístok nepohne.