Main Content

Slafkovského čas prichádza... (Komentár)

pondelok, 29. január 2024 12:32 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa rozbieha do výbornej formy. V kanadsko-americkej NHL si postupne vylepšuje svoju pozíciu a stáva sa z neho opora Montrealu Canadiens.

Slafkovský bol po svojom príchode častokrát kritizovaný. Mladý košický rodák totiž nespĺňal kritéria, o ktorých sa hovorilo nielen na sociálnych sieťach, ale aj v medzi hokejovou smotánkou. Problémom bolo jeho korčuľovanie, chýbajúca rýchlosť aj nepripravenosť na tvrdosť najlepšej hokejovej ligy sveta. Situácia sa však obracia k lepšiemu a všímajú si to aj hokejoví odborníci.

V posledných zápasoch síce mladý 19-ročný krídelník vypadol z elitnej formácie Montrealu Canadiens, avšak napriek tomu prevláda s jeho výkonmi spokojnosť. Slovenský mladík v poslednom odohratom stretnutí strelil svoj 7. gól v prebiehajúcom ročníku a zaokrúhlil svoj bodový súčet na 20. Okrem zvýšenej produktivity si hokejová verejnosť všíma aj zlepšený prejav mladého Slováka.

Slafkovský je v Montreale témou číslo jeden. Dá sa povedať, že aktuálne nastáva jeho čas. Už v poslednom vystúpení na ľade Pittsburghu Penguins bol najlepším hráčom Habs. Stáva sa z neho hráč, ktorého možno označiť ako "franchise" hráča, ktorý je stabilnou súčasťou svojej organizácie.

Dovolíme si tvrdiť, že počas tejto sezóny sa Montreal do play-off opäť nedostane, avšak prichádza čas, kedy by sa mal mladý Slovák udomácniť vo svojich rolách ešte viac. Dá sa očakávať, že Habs počas Trade Deadline vymenia niektorých útočníkov, čo môže ešte viac otvoriť dvere práve pre Slafkovského.

Pokiaľ 19-ročný odchovanec košického hokeja dokáže udržať hru a nastolený trend stúpajúcich výkonov, stane sa z neho neodmysliteľná súčasť útoku Montrealu Canadiens.