Main Content

V Anglicku na futbale tiekla krv! FA Cup poznačili výtržnosti

nedeľa, 28. január 2024 21:33 | Autor: TASR

FA Cup Trofej
FA Cup Trofej | zdroj: TASR

Výtržnosti a bitky fanúšikov poznačili nedeľňajší zápas 16-finále Pohára FA medzi futbalistami West Bromwichu Albion a Woverhamptonu Wanderers (0:2).

Hlavný rozhodca Thomas Bramall musel z obáv o bezpečnosť poslať hráčov do šatní, v hre sa pokračovalo až po 38 minútach prerušenia. Informovala AFP. O nechutné scény sa postarali fanúšikovia domáceho tímu, ktorí po druhom góle Wolverhamptonu v 78. minúte napadli priaznivcov súpera sediacich v rožnej časti tribúny.

Jednému z divákov museli záchranné zložky ošetriť tržnú ranu na hlave, z ktorej sa valila krv. Polícii sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu až po vyše polhodine a duel napokon bez ďalších nepokojov dohrali. Po vypuknutí bitky hráči oboch tímov dostali pokyn, aby sa presunuli do šatní.

Obrancu West Bromwichu Kylea Bartleyho zachytili kamery, ako drží na rukách svoje dieťa a berie ho ďalej od miesta nepokojov, kde sa nachádzali členovia jeho rodiny. Už v priebehu prvého polčasu priaznivci oboch mužstiev hádzali na hraciu plochu rôzne predmety vrátane pyrotechniky. Do osemfinále súťaže sa v nedeľu prebojoval FC Liverpool po domácom triumfe nad druholigovým Norwichom 5:2.