Main Content

Zvolen sa natrápil proti Zámkom: Dôležité body ale získal

piatok, 26. január 2024 22:43 | Autor: TASR

HKM Zvolen
HKM Zvolen | zdroj: TASR

O osude piatkového duelu 39. kola Tipos extraligy medzi Zvolenom a Novými Zámkami (4:3 pp) rozhodla jediná sekunda.

Hostia siahali na trojbodový zisk, pripravil ich oň necelú sekundu pred koncom riadneho hracieho času vyrovnávajúcim gólom na 3:3 Radovan Bondra. A to nebolo všetko, pretože v predĺžení dal svoj druhý gól v zápase novic v domácom tíme Alexandre Fortin, ktorý sa presadil hneď vo svojej premiére.

Kanadský útočník po stretnutí neskrýval pozitívne emócie: "Cítim únavu, moje nohy neboli také, aké mali byť. Celkovo som sa však cítil dobre a som veľmi rád, že sme vyhrali. Videl som medzeru, kam môžem vystreliť, ale nevedel som, či to bol gól. Až potom som zbadal, že spoluhráči sa radujú. Páči sa mi tu. Myslím si, že bude zábava tu hrať."

Radosť mal aj zvolenský krídelník Radovan Bondra, ktorý ratoval body v záverečnej sekunde riadneho hracieho času strelou spoza kruhu, keď delovkou prestrelil Kantora. "Bol to prvý zápas pre nás pod vedením nového trénera Russella, rovnalo prvý aj pre neho. Bolo to plné očakávaní, každý sme sa chceli ukázať v dobrom svetle a hlavne sme chceli vyhrať zápas. Začali sme výborne, trošku nám to utieklo v druhej tretine a dostali sme veľmi zbytočný gól v tretej vo vlastnej presilovke. Som rád, že sme ťahali až do samého konca a podarilo sa mi sekundu pred koncom dať gól na 3:3. Nakoplo nás to do predĺženia a zlomili sme aj zlú sériu v predĺženiach, respektíve v nájazdoch a konečne sme to dali na našu stranu," hodnotil duel Bondra a k svojmu dôležitému zásahu ešte poznamenal: "Snažil som sa v pohybe pozrieť na hodiny, ale v tom uhle som nevidel vôbec nič, len som si to vypýtal od Davida Mudráka a snažil som sa to vystreliť čo najskôr. Každý bod je dôležitý, dnes sme mohli prísť o tri, máme napokon dva, čiže to je v tomto čase pri tej natrieskanej tabuľke v strednej časti veľmi dôležité."

Víťaznú premiéru na striedačke Zvolena zažil aj kanadský tréner Jamie Russell. Po výhre za dva body hodnotil duel i svoj príchod do klubu kladne: "Myslím si, že sme mali skvelú prvú tretinu. Súpera sme prestrieľali, lietali sme po ľade a mali sme veľké šance. Nebolo to však po celý čas pekné, no našli sme cestu. Chcem tento vlak rozbehnúť a nechať bežať. A to sa vždy začína prvým víťazstvom, ktoré sme napokon dosiahli. Som hrdý na hráčov, pretože som toho na nich za krátky čas naložil veľa. Spravili sme veľa zmien a chcem do nich dostať čo najviac učenia a štýlu, ktorým sa budeme prezentovať. Tak, aby sa stal pre nich prirodzený."

Novozámčania boli po dueli sklamaní. Otočili síce skóre z 0:2 na 3:2 zo svojho pohľadu, no napokon brali len bod po nezvládnutej jednej sekunde. "Nezačali sme dobre, chýbala energia, strely na bránku, súper to vyžil a prehrávali sme o dva góly. Potom sme urobili zmeny, tie priniesli zlepšenie hry, začali sme strieľať na bránku, padlo nám to tam a otočili sme. Lenže sekundu pred koncom sme spravili dve obrovské chyby, hoci boli na ľade skúsení hráči. Takto nezvládnuť vyhratý zápas je naša chyba, je to veľká škoda. Mrzí nás tento zápas i vzhľadom na to ako sme hrali a čo sme mohli z toho vyťažiť,“" hodnotil prehru asistent trénera N. Zámkov Erik Čaládi.

Zmiešané pocity neskrýval ani autor vyrovnávajúceho gólu Nových Zámkov na 2:2 Václav Stupka: "Taký je hokej, je to rýchla, dynamická hra a stať sa môže čokoľvek. Bohužiaľ,neustrážili sme si to, je to naša chyba. Dúfam, že to nabudúce zlepšíme. Snažíme sa vyhrávať, boli sme blízko k víťazstvu, no dobrý je aj jeden bod. Lepšie, ako keby sme nebodovali vôbec. Musíme sa sústrediť celých 60 minút na našu hru."