Main Content

Prezident UEFA vyjadril obavy: Budú ME v Nemecku nebezpečné?

streda, 24. január 2024 15:22 | Autor: TASR

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin | zdroj: TASR

Futbalové majstrovstvá Európy budú v Nemecku sprevádzať veľké obavy o bezpečnosť. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin však verí, že v spolupráci s nemeckými orgánmi šampionát prebehnú bez problémov.

"Vo svete sa dejú šialené veci, bezpečnosť bude najväčším problémom. Som si istý, že štadióny budú chránené dobre, no veľa fanúšikov sa bude pohybovať aj v uliciach," pripomenul Čeferin v rozhovore pre britský Telegraph. Vojnou postihnuté štáty Izrael a Ukrajina sa na ME zatiaľ nekvalifikovali, no majú ešte šancu v baráži. Čeferin pripustil, že v prípade ich úspechu by sa bezpečnostné opatrenia museli sprísniť.

"Buďme však optimisti. Nemecké orgány sú odhodlané nám pomáhať, všetko bude fajn," vyjadril nádej slovinský šéf UEFA. Majstrovstvá Európy v Nemecku odštartujú 14. júna v Mníchove, finále je na programe 14. júla v Berlíne. Na turnaji sa v E-skupine predstavia aj Slováci. Mužstvo trénera Francesca Calzonu čaká prvý duel s Belgickom vo Frankfurte (pondelok, 17. júna), ďalší v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) proti víťazovi play off B-vetvy Ligy národov (Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina a Izrael). Na záver sa Slováci stretnú s Rumunskom opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna).