Main Content

VIDEO: Malkin si dal vlastný gól pri presilovej hre, takéto niečo sa len tak nevidí

utorok, 23. január 2024 10:08 | Autor: TASR

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Kuriózny gól padol v noci na utorok v zámorskej NHL. V zápase Arizony s Pittsburghom rozvlnil sieť ruský útočník Jevgenij Malkin, no radosť z toho nemal.

Puk totiž poslal do vlastnej bránky. Za stavu 3:2 pre "kojotov" signalizoval hlavný arbiter, že bude vylučovať domáceho hráča. Brankár "tučniakov" Tristan Jarry vykorčuľoval na striedačku a na ľad naskočil šiesty hráč hostí. V tom momente si vzal puk Kris Letang a chystal sa založiť protiútok.

Prihral Malkinovi, ktorý stál kúsok od vlastnej bránky, no ruský útočník nespracoval skákavý puk a ten vzápätí skončil v bránke. Gól pripísali Lawsonovi Crousemu, ktorý ho mal na hokejke ako posledný domáci hráč, no v čase, keď puk prešiel za bránkovú čiaru, nebol paradoxne už ani na ľade.

"Keď sa na to pozriete, moja prihrávka smerovala do rohu. Nešlo to do siete. Ale mal by som to vedieť vyriešiť lepšie. Asi som nemal prihrávať dozadu, keď tam nebol brankár. Myslím, že sa z toho poučím," povedal Letang pre zámorské médiá. Hráči Pittsburghu po tomto kurióznom góle zalomili rukami, Sidney Crosby si dal hlavu do dlaní. Domáci naopak nechceli veriť, ako ľahko prišli ku dvojgólovému vedeniu.

"Videl som takéto veci len na videu, nikdy som nebol pri tom ako hráč. Je to šialené," povedal Alexander Kerfoot z Arizony. Tento gól sa zapísal aj do jednej kurióznej štatistiky. Coyotes mali v zápase tri presilové hry, no hráči Pittsburghu im v nich nedovolili ani raz vystreliť na bránku. Bolo to prvýkrát v histórii NHL, čo tím strelil gól pri početnej výhode súpera bez toho, aby predtým nevystrelil ani raz v presilovej hre.

Malkin si však pripísal asistenciu pri góle Crosbyho a to bol pre oboch dôležitý moment. Ruský útočník zaznamenal svoj 1267. bod v základnej časti (486+781) a posunul sa na 39. miesto v historickej tabuľke produktivity vedľa Jeana Ratelleho. Pre kapitána Pittsburghu to bol 577. gól v profilige a na 21. mieste historického poradia zopakoval zápis Marka Recchiho.