Main Content

Zvolenčanom z krízy nik nepomôže. Ceman vidí príčinu výhry v jednej formácii

nedeľa, 14. január 2024 23:26 | Autor: TASR

Dan Ceman
Dan Ceman | zdroj: TASR

Šesť kanadských bodov legionárov Huntera Fejesa a Bretta Pollocka i stopercentný výkon brankára Dominika Riečického sa najzásadnejšie podpísali pod víťazstvo hokejistov HC Košice nad HKM Zvolen 4:0 v nedeľňajšom zápase 36. kola Tipos extraligy. "Oceliari" zvíťazili v domácom zápase prvýkrát od 24. novembra a tretím víťazstvom za sebou potvrdili zlepšenú formu. V inej situácii sú Zvolenčania, ktorí hľadajú cestu von z výsledkovej krízy.

Zvolenčania boli dlho vyrovnaný súper Košičanov, no od záveru prvej tretiny prehrávali. Vytvorili si viacero šancí, no nedokázali vyrovnať. Košičania nedopustili drámu v závere, keďže v 42. minúte obranca Alex Breton zvýšil na 2:0 a góly Huntera Fejesa a Mária Luntera v 56. a 58. minúte skrášlili výsledok z pohľadu domácich. "Máme tri body, to je najdôležitejšie. Výborne nás podržal "Riči," ale celkovo to bol dobrý bojovný výkon celého tímu," uviedol Lunter.

Košický brankár Dominik Riečický si podľa oficiálnych štatistík pripísal 25 zákrokov, dosiahol prvé čisté konto v sezóne a deviate v extraligovej kariére. Košičania dali tretím víťazstvom po sebe zabudnúť na neúspešné výsledky v decembri, počas ktorého zvíťazili iba v jednom zápase. "Myslím si, že to bol celkom vyrovnaný hokej. V druhej tretine mali Zvolenčania nejaké presilovky a sme radi, že sme ju výsledkovo udržali. V tretej nám to už napadalo a zvíťazili. Dúfam, že budeme vo víťazstvách pokračovať a že sme už nedávnu čiernu sériu hodili za hlavu," konštatoval Riečický.

Do kanadského bodovania sa najvýraznejšie zapísali Pollock a Fejes, každý z nich dosiahol bilanciu 1 gól a 2 asistencie. "Skvelý zápas odohrala Pollockova formácia, ale pochvalu si zaslúžia aj ostatné," poznamenal tréner "oceliarov" Dan Ceman, ktorý bol rád, že jeho zverenci nadviazali na výkon z piatkového zápase v Bratislave s domácim Slovanom. "Dnes to bol veľmi dobrý zápas a pochvalu chcem smerovať aj k rozhodcom. V piatok sme odohrali výborný zápas na Slovane, v ktorom boli aj emócie ako v play off. Dnes som cítil menej emócií z našej strany. V druhej nás pribrzdili oslabenia, ale hrali sme ich výborne. V uplynulých dvoch zápasoch sme v oslabení neinkasovali. V tretej tretine sme chceli hrať najlepší hokej aký vieme," dodal Ceman.

S odlišnými náladami odchádzali z dejiska zápasu Zvolenčania. V uplynulých troch zápasoch strelili iba dva góly, no ešte viac ich škrie iba jedno víťazstvo z predošlých siedmich duelov. Neúspešné výsledky sa premietli aj do tabuľky, v ktorej Zvolenčania naďalej nefigurujú v prvej šestke. V Košiciach sa viackrát mohli ujať vedenia, no v ofenzíve zlyhali. "Zápas mal z nášho pohľadu dve časti. V prvých dvoch tretinách sa nám darilo držať sa na dištanc. Bola pre nás nevýhoda, že sme nedokázali streliť gól a boli sme o gól pozadu. V defenzíve však mala naša hra solídne parametre," konštatoval kormidelník zvolenského tímu Norbert Javorčík, podľa ktorého bol pre výsledok kľúčový druhý gól Košíc.

"V tretej tretine prišiel zlomový moment, ktorý prišiel v oslabení po súboji, ktorý nebol v danej chvíli nejaký rozhodujúci. Košice dokázali streliť gól a odskočili nám na dva góly. Vtedy sa zápas zlomil. V ofenzíve nám chýba väčší tlak na bránku. Často si o tom hovoríme, no nedokážeme to pretaviť do zápasu. Tlak na súperovu bránku nebol dostatočný na to, aby sme v prvých dvoch tretinách strelili gól." poznamenal Javorčík.

Zvolenčania figurovali v úvode sezóny na popredných priečkach, no v súčasnosti sa na lídra tabuľky Spišskú Novú Ves pozerajú s 20-bodovým odstupom. "Musíme zdvihnúť hlavy a dostať sa z toho. Už nám nikto nepomôže, iba my sami. Ešte nič nie je stratené. Musíme iba pokračovať v práci a ak budeme robiť veci tak, ako máme, dostavia sa aj výsledky," povedal útočník Peter Zuzin.