Main Content

ViOn Zlaté Moravce lanári štvoricu legionárov: Získajú Gruzíncov a Francúza?

nedeľa, 14. január 2024 00:02 | Autor: TASR

ViOn Zlaté Moravce
ViOn Zlaté Moravce | zdroj: TASR

Účastník futbalovej Niké ligy FC ViOn Zlaté Moravce lanári kvarteto legionárov. S tímom sa v súčasnosti pripravujú Gruzínci Sergo Kuchianidze, Iuri Tabatadze, Jemali-Giorgi Jinjolava a francúzsky obranca Soufiane Dramé.

Po dotiahnutí všetkých administratívnych detailov by ich klub mal čoskoro oficiálne oznámiť ako nové posily. ViOn o tom informoval v sobotu v tlačovej správe. Kuchianidze absolvoval debut v najvyššej gruzínskej súťaži vo veku 17 rokov za Torpedo Kutaisi, 24-ročný hrotový útočník sa však v tamojšej lige natrvalo usadil až v roku 2021 v drese Samgurali.

V danej sezóne skóroval 11-krát v 33 dueloch. Bývalý mládežnícky reprezentant Gruzínska obliekal v tomto ročníku dres tímu Dila Gori, pričom nastúpil aj v Európskej konferenčnej lige v zápasoch proti Dunajskej Strede. Meno jeho krajana Tabatadzeho sa počas leta spájalo s bratislavským Slovanom, takisto bývalý mládežnícky reprezentant Gruzínska však doposiaľ strávil celú svoju kariéru v klube Saburtalo Tbilisi. Dvadsaťštyriročný krídelník odohral v uplynulej sezóne 26 zápasov, v ktorých dal osem gólov a na dva prihral. Tím viedol ako kapitán. Spolu s Tabatadzem prichádza do ViOn-u zo Saburtala aj Jinjolava.

Dvadsaťtriročný krajný obranca bol taktiež mládežnícky reprezentant. Väčšinu svojej kariéry odohral za Saburtalo, no odskočil si aj na hosťovanie do B-tímu španielskeho Cadizu. ViOn sa posilní aj o francúzskeho stopéra Dramého, ktorý prichádza na hosťovanie z Teplíc.

Za klub zo severu Čiech odohral na jeseň osem stretnutí v najvyššej súťaži a pridal aj jeden štart v Českom pohári. Dvadsaťsedemročný Dramé prišiel do Česka v roku 2016 z francúzskeho Lens, najprv zamieril do Slovácka, neskôr prestúpil do Karvinej, odkiaľ absolvoval hosťovanie v Příbrami. FC ViOn dolaďuje záverečné detaily na kontraktoch a v najbližších dňoch by mal legionárov oficiálne predstaviť ako nových členov tímu Michala Hippa. Podľa klubového webu pracuje vedenie ešte na príchodoch hráčov do stredu poľa.