Main Content

Novak Djokovič je pripravený: Australian Open chce vyhrať

sobota, 13. január 2024 12:22 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič je stopercentne pripravený na obhajobu titulu na Australian Open. Minulý týždeň si v dueli tímového United Cupu privodil menšie zranenie pravého zápästia, no podľa vlastných slov je už úplne fit.

Djokoviča museli vo štvrťfinálovom stretnutí United Cupu proti domácemu Alexovi de Minaurovi v Perthe dvakrát ošetrovať. "Už je to v poriadku. Zápästie je v dobrom stave, mal som od zápasu proti de Minaurovi dostatok času na zotavenie. Trénoval som bez bolesti, všetko vyzerá v poriadku. Som fit a pripravený," vyhlásil Djokovič v sobotu, deň pred štartom úvodného grandslamového podujatia roka.

Srb má z Australian Open rekordných desať titulov, v Melbourne Parku ťahá 28-zápasovú víťaznú sériu. V roku 2022 tam nedostal možnosť štartovať, ako nezaočkovaného proti koronavírusu ho deportovali z krajiny. Djokovič utrpel minulý týždeň proti de Minaurovi (4:6, 4:6) prvú prehru na území Austrálie od januára 2018. V prvom kole Australian Open nastúpi v nedeľu proti chorvátskemu kvalifikantovi Dinovi Prižmičovi. "Dúfam, že sezónu začnem tak, ako som odštartoval väčšinu mojich sezón - víťazstvom tu v Austrálii, v Melbourne. Je to nepochybne moje obľúbené miesto," zdôraznil Djokovič.