Main Content

AS Trenčín prišiel o dvoch hráčov: V hre sú noví mladíci, s kým môže počítať kouč Stolica?

utorok, 9. január 2024 08:44 | Autor: TASR

AS Trenčín
AS Trenčín | zdroj: TASR

Futbalistov AS Trenčín čaká počas zimnej prestávky päť prípravných zápasov, z nich tri absolvujú na sústredení v Turecku. Dve stretnutia odohrá po jeseni šiesty tím Niké ligy doma na Slovensku.

Herná časť prípravy odštartuje vo štvrtok 18. januára, keď sa zverenci Iliju Stolicu stretnú s druhým tímom maďarskej druhej ligy Győr ETO FC. Nasledovať bude dvanásťdňový pobyt v tradičnom tureckom letovisku Belek. "Našimi súpermi budú postupne tretí tím slovinskej ligy NK Maribor, dvanásty tím poľskej ligy Widzew Lodž a tretí tím bulharskej ligy CSKA Sofia. Generálka na ligu nás čaká v nedeľu 4. februára na domácom ihrisku proti vedúcemu celku druhej českej najvyššej súťaže MFK Vyškov," informoval web AS.

Prvý tím odštartoval pondelkovým tréningom prípravu na jarnú časť. Tréner Stolica mal k dispozícií 24 hráčov a troch brankárov. Chýbajúce tváre sa k tímu pripoja v priebehu týždňa. Už o dva dni by mal z chýbajúcich byť k dispozícii Rahim Ibrahim. Pre zranenie vynechá prvé týždne tréningového procesu obranca Alden Šuvalija. Po sústredení v Turecku sa k tímu pripojí aj brankárska jednotka jesennej polovice ročníka Vozinha, ktorý má povinnosti v drese Kapverd na Africkom pohári národov. Na odchode je aktuálne len dvojica futbalistov.

Mužstvo opúšťajú po vypršaní kontraktu Dabney dos Santos a nové pôsobisko sa hľadá pre Strahinju Kerkeza. Novými tvárami v príprave sú štyria hráči z trenčianskej "devätnástky" Hugo Pavek, Daniel Prekop, Donkor Bright a Emmanuel Uchegbu. Okrem toho prichádza do klubu Armin Djerlek, ktorý naposledy pôsobil v tureckej najvyššej lige vo farbách Sivassporu. Hráč už trénuje s mužstvom. Podmienky kontraktu sú vo finálnej fáze. Do jarnej časti Niké ligy vstúpia Trenčania v nedeľu 11. februára domácim zápasom s MFK Zemplín Michalovce.