Main Content

Na úvod jari nás v Niké lige čaká veľký šláger: Toto sú dôležité dátumy

piatok, 29. december 2023 09:05 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Jarná časť futbalovej Niké ligy 2023/2024 odštartuje v piatok 9. februára šlágrom, v ktorom druhý tím tabuľky MŠK Žilina vyzve lídra súťaže a úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava (17.30 h).

Základná časť sa dohrá štyrmi kolami (19. – 22. kolo), potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice. Boj o prvú šestku sľubuje zaujímavú zápletku. Až štyri tímy, na 4. – 7. priečke, majú totiž zhodne po 29 bodov a na účasť medzi šiestimi najlepšími "poškuľujú" aj Ružomberok a Skalica na ôsmom, resp. deviatom mieste. Slovan má už účasť v hornej šestke istú, Žilina i Trnava sú k nej veľmi blízko.

Posledné kolo základnej časti, resp. 22. kolo Niké ligy sa hrá celé v rovnakom termíne, a to v sobotu 2. marca o 17.00 h. Jarná časť Niké ligy ponúkne celkovo 84 zápasov v základnej časti a nadstavbe. Záverečné 32. kolo, resp. 10. kolo nadstavby, je na programe 18. mája. Po ňom nasledujú ešte baráž o udržanie sa v Niké lige či potenciálne aj play off o Európsku konferenčnú ligu.

"Liga je dramatická, a to je dobre. Hrá sa o majstra, o zotrvanie v súťaži, o hornú šestku, ale aj o miestenky v pohárovej Európe, ktoré sú pre kluby atraktívne. Siedmu sezónu po sebe vidíme v praxi správnosť rozhodnutia zavedenia nového modelu súťaže, ktorý rozdeľuje sezónu na základnú časť a nadstavbu. Vytratil sa takzvaný hluchý stred, vidíme viac zápasov, v ktorých o niečo ide. Pamätáme si, aké dramatické to bolo uplynulú sezónu v boji o majstra. Veríme, že to bude mať tú správnu šťavu aj na jar a že uvidíme množstvo zápasov, ktoré budú takpovediac na krv. To predsa chcú vidieť fanúšikovia," povedal pre oficiálnu webstránku Niké ligy prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák.