Main Content

MSJ klopú na dvere! Toto sú najväčšie hviezdy celého turnaja (1. časť)

pondelok, 25. december 2023 12:43 | Autor: Róbert Kalnický

Macklin Celebrini
Macklin Celebrini | zdroj: YouTube/FloHockey

Svetový šampionát hokejistov do 20 rokov odštartuje už zajtra federálnym derby medzi Slovenskom a Českom. Pred štartom sme sa pozreli na najväčšie hviezdym ktoré vo Švédsku uvidíme.

Náš prehľad najväčších hviezd začíname v reprezentácii Kanady. Najviac budú oči určite upriamené na útočníka Macklina Celebriniho, ktorý by sa mal v tomto roku stať jednotkou draftu. Nie je však jediný. Okrem neho majú Kanaďania aj viacero hráčov, ktorí už nastúpili v najlepšej hokejovej lige sveta. Pozornosť bude upriamená na Owena Becka, Matthewa Savoieho, Conora Geekieho či Matthew Poitrasa. Vo výbere javorových listov figuruje až 19 draftovaných hokejistov, takže výber spoza veľkej mláky vzbudzuje rešpekt.

Fínskemu výberu dominujú najmä hráči z tamojšej najvyššej súťaže. Suomi očakávajú veľa od gólmana Niklasa Kokka, ktorý bude pravdepodobne jednotkou tímu. O ofenzívu Fínov by sa mali postarať najmä Jani Nyman, Kasper Halttunen či Leeni Hämenaaho. Medzi opory defenzívy zas budú patriť Emil Pieniniemi či Otto Salin.

Matthew Poitras
Matthew Poitras | zdroj: TASR

Nemecká hokejová reprezentácia do 20 rokov sa nachádza v neľahkej situácii. Generácie okolo najväčších hviezd sú dávno preč a tento rok bude primárnym cieľom udržanie sa v najvyššej elitnej kategórii. Lídrom tímu by sa mal stať Julian Lutz, ktorého draftovala Arizona. Okrem neho sa oplatí sledovať aj mladučkého Norwina Panochu v defenzíve či Kevina Bickera v útočnej fáze.

Lotyši boli v uplynulých rokoch veľmi nepríjemným súperom. Tento rok síce tá najlepšia generácia hráčov už národný tím do 20 rokov opustila, no napriek tomu v tíme je enormná kvalita. Kapitánom bude Dans Ločmelis, ktorý odohral už niekoľko zápasov aj v seniorskej reprezentácii. Do akcie sa dostanú aj Sandis Vilmanis, Rainer Rullers či Rodzers Bukarts. Práve tieto mená z ofenzívy sú zárukou toho, že pobaltská krajina bude nebezpečná v každom stretnutí.

Domáca reprezentácia Švédska chce na podujatí získať jednoznačne zlatú medailu. Tím, v ktorom figuruje 20 draftovaných hokejistov bude silný nielen na papieri, ale aj na ľade. V defenzíve budú oporami napríklad Axel Sandin Pellikka či Mattias Hävelid, v ofenzíve zas dominujú Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund či Liam Öhgren.