Main Content

Trpezlivosť nie je nekonečná: Pochettino musí začať ukazovať progres, inak môže v Chelsea FC skončiť

pondelok, 25. december 2023 10:36 | Autor: Jakub Vaverka

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: Twitter

Chelsea svojich fanúšikov na Vianoce nepotešila, 24. decembra prehrala na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 1:2 a potvrdila, že v tejto sezóne patrí do sivého priemeru anglickej Premier League.

Silnejú hlasy, že to nemôže byť len hráčmi a tým, že nepodávajú výkony, aké by sa od nich očakávali. Viacero britských reportov hovorí o trénerovi Mauriciovi Pochettinovi. Ten dostal na Stamford Bridge potrebný priestor, financie aj čas, ale progres na Modrých nevidieť. Skôr letargiu a úpadok, či už herný alebo psychický. 

Netrafená zostava, preferovanie tých istých hráčov, opakovanie rovnakých chýb a neatraktívny herný prejav. To je len náčrt toho, čo je v modrej časti Londýna momentálne na otázke dňa. A šéfom kabíny je Pochettino, ktorý je čoraz viac kritizovaný. Právom. V minulosti viedol Espanyol, Southampton a Tottenham, pričom tieto celky pozdvihol, no o trofejách a medzinárodných úspechoch sa hovoriť nedá. Boli to kluby, kde nebol taký tlak na výsledky.

Je otázne, aké ciele má vedenie Chelsea. Ak ale Modrí chcú patriť do užšej či širšej svetovej futbalovej špičky, musia mať výsledky a musia sa posúvať dopredu. A ak to Pochettino nedokáže, ak nevie z hráčov, ktorých mu klub kúpil, vytvoriť fungujúci mix, pravdepodobne nie je vhodným mužom do súčasného projektu CFC.