Main Content

Alexander Ovečkin pretrhol gólové suchoty! Stále naháňa Gretzkeho rekord

piatok, 22. december 2023 13:57 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Jednou z hlavných udalostí nočného programu NHL bol presný zásah Alexandra Ovečkina. Ruský hokejista rozhodol v predĺžení o triumfe Washingtonu nad domácim Columbusom (3:2) a ukončil tak osobné 14-zápasové gólové suchoty.

Bola to jeho najdlhšia séria bez gólu v celej profiligovej kariére. Ovečkin sa presadil v presilovke v čase 64:07, keď po prihrávke od Dylana Stromea namieril z kruhu na buly presne k bližšej žŕdke. Kapitán Washingtonu skóroval prvýkrát od 18. novembra, aj vtedy dal gól v zápase proti Blue Jackets. Skúsený útočník nebol zvyknutý na taký dlhý gólový pôst, po zápase priznal, že z neho spadlo veľké bremeno.

"Bol to už nejaký čas, čo som naposledy skóroval. Beriem to. Už v prvej tretine som mal nejaké sľubné šance, takisto aj v druhej. Niekedy je potrebné nevzdať sa, bojovať a nepoľaviť v úsilí," povedal pre nhl.com Ovečkin, ktorý už v úvodnej tretine prihral na gól Anthonymu Manthovi. V tejto sezóne zatiaľ zaostáva za očakávaniami, v 30 stretnutiach nazbieral iba 20 bodov (6+14).

Tridsaťosemročný útočník zažil obdobie, ktoré ho pribrzdilo v jeho snahe zaútočiť na ligový gólový rekord. V noci dosiahol svoj 828. gól v základnej časti NHL, v historickej tabuľke strelcov zaostáva za lídrom Wayneom Gretzkým (894) o 66 zásahov. Pre Ovečkina to bol 135. víťazný gól v súčte základnej časti i play off a v tejto štatistike sa osamostatnil na druhom mieste historického poradia, keď prekonal Bretta Hulla. Na čele je Jaromír Jágr (151).