Main Content

Zaostáva za očakávaniami: Blíži sa veľký prepad Matthew Tkachuka?

piatok, 22. december 2023 11:36 | Autor: Róbert Kalnický

Matthew Tkachuk
Matthew Tkachuk | zdroj: TASR

Florida Panthers v doterajšom priebehu ročníka podáva dobré výkony a drží sa na popredných priečkach tabuľky Východnej konferencie. 

Trénerskému štábu okolo Paula Mauricea však vytvára vrásky forma útočníka Matthew Tkachuka. 26-ročný americký forward vlani pozbieral v základnej časri 109 kanadských bodov v 79 stretnutiach. Počas play-off pridal ďalších 24 a bol jednoznačne najlepším hráčom Panterov.

V tomto ročníku sa však hviezde celku zo Sunrise nedarí. V doterajšom priebehu sezóny 2023/2024 naskočil do 32 zápasov, v ktorých strelil len 5 gólov a pridal 17 asistencií. Aktuálne mu predpovedajú zisk len 57 kanadských bodov, čo by bol prepad o takmer polovicu. Navyše, pri jeho mene svieti aj hodnota -4 v tabuľke pravdy. Pre porovnanie, vlani si zapísal +29.

Tkachuk však nehrá zlý hokej. Pravidelne nastupuje po boku Sama Bennetta, no nedarí sa mu pravidelne bodovať. Vytvára veľké množstvo príležitostí pre spoluhráčov, no veľakrát chýbajú povestné centimetre. Aj dnes v noci odohral dobré stretnutie, ale proti St. Louis nastrelil dvakrát len konštrukciu brány.