Main Content

Pricestuje Boston Bruins na zápas do Pardubíc?

streda, 20. december 2023 09:40 | Autor: Róbert Kalnický

David Pastrňák
David Pastrňák | zdroj: TASR

Pred pár dňami poslanci v meste Pardubice schválili výstavbu novej modernej hokejovej arény, ktorá by mohla mať kapacitu niečo vyše 15-tisíc miest.

Celý ambiciózny projekt rozbehol majiteľ klubu HC Dynamo Pardubice Petr Dědek, ktorý sa netají svojími veľkými víziami o tzv. "Hockeytowne", ktorý chce vybudovať práve v Pardbubiciach. Po schválení výstavby sa rozpútali u našich susedov diskusie ohľadom ďalšej budúcnosti hokeja v meste.

Dědek v rozhovore pre iSport.cz vyslovil zaujímavú myšlienku. Pri otvorení haly by rád privítal vo svojom meste klub NHL: „Asi by tomu pristalo, keby prišiel Pasta s Bostonom začať prevádzku haly. Žeby sme si proti nim zahrali?“ Sníva majiteľ Pardubíc. Nie je tajomstvom, že najlepšia hokejová liga rada cestuje po Európe. Práve pri otvorení haly by to opäť bolo skvelé promo pre zviditeľnenie profiligy.

Navyše, variantov je viacero. V Pardubiciach by sa mohli odohrať napríklad stretnutia NHL Global Series, ale aj prípravné zápasy, v ktorých by nastúpiť mohlo aj miestne Dynamo. To je prešpikované bývalými hráčmi NHL. Za zmienku stoja napríklad Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák či Libor Hájek.