Main Content

Tomáš Tatar po dvojbodovom zápase za Seattle Kraken: Bojovali sme a hrali sme dobre

utorok, 19. december 2023 11:36 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: AP Photo/Lindsey Wasson

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa bodovo presadil vo svojom druhom zápase v drese Seattlu. Tridsaťtriročný útočník strelil gól a pripísal si aj asistenciu, no Kraken prehrali na ľade Dallasu 3:4 po predĺžení.

Skóroval aj ďalší Slovák Martin Pospíšil, gólom pomohol k triumfu Calgary nad Floridou 3:1. Tatar má na konte prvý viacbodový zápas v sezóne. Rovnako ako predvčerom v premiére za Seattle po výmene z Colorada, odohral duel v prvom útoku vedľa Mattyho Beniersa a Jordana Eberleho. Na ľade strávil 16:16 minút, mal plusový bod a na bránku vyslal štyri strely.

Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici. V 29 zápasoch tejto sezóny má na konte 2 góly a 10 asistencií. Tridsaťdvaročný slovenský krídelník sa presadil v úvode druhej časti, keď sa po strele Beniersa dostal k dorážke a prekonal Scotta Wedgewoda.

O trinásť minút neskôr sa situácia otočila, Tatar bol na začiatku akcie a skóroval Beniers. Eeli Tolvanen vyrovnal 22 sekúnd pred koncom tretej časti na 3:3 a zariadil, že Kraken bodovali štvrtýkrát v rade. "Myslím si, že je to pre nás dôležitý bod. Mali sme niekoľko výpadkov, ktoré nás stáli inkasované góly, ale potom sme bojovali a myslím, že sme hrali dobre," uviedol Tatar podľa nhl.com.