Main Content

Martin Fehérváry potvrdil svoju formu - dôkazom je gól! Čo sa dialo v NHL?

pondelok, 18. december 2023 08:08 | Autor: TASR

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Fehérváry strelil prvý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Obranca pomohol presným zásahom k triumfu Washingtonu na ľade Caroliny 2:1 po samostatných nájazdoch. Bodovo naprázdno vyšiel Šimon Nemec, ktorého New Jersey prehralo s Anaheimom 1:5.

V drese hostí sa blysol hetrikom Adam Henrique Hurricanes viedli od 28. minúty, keď sa presadil Sebastian Aho. Fehérváry však o necelé štyri minúty vyrovnal na 1:1. Tom Wilson prihral slovenskému obrancovi, ktorý sa dostal medzi kruhy a prekonal brankára Piotra Kočetkova. V nájazdoch rozhodol hneď v prvej sérii Jevgenij Kuznecov. Fehérváry zaznamenal 15. presný zásah v kariére a prvý od 17. marca, keď skóroval proti St. Louis Blues.

Opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals so skúseným Johnom Carlsonom, strávil na ľade 23:34 minúty, počas ktorých zaznamenal jednu strelu a plusový bod. Dvadsaťštyriročného zadáka zároveň vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Fehérváry nastúpil v tejto sezóne na 23 duelov a získal 5 bodov (1+4). Washington vyhral tretí z uplynulých piatich stretnutí. Devils s obrancom Nemcom podľahli Anaheimu 1:5. Veľkú zásluhu na prvom triumfu Ducks v riadnom hracom čase od 14. novembra mal Henrique, ktorý dosiahol prvý hetrik v kariére. Devätnásťročný slovenský obranca odohral 23:00 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu.

V zápase si pripísal tri "mínusky" a aj tri strely. Nathan MacKinnon prispel štyrmi bodmi (2+2) k triumfu Colorada nad San Jose 6:2. Dvadsaťosemročný kanadský útočník predĺžil svoju bodovú sériu na 15 zápasov. Za Sharks sa dvakrát presadil Čech Tomáš Hertl. Vegas zdolal Ottawu 6:3 a potvrdil pozíciu najlepšieho tímu v lige. V drese obhajcu titulu zaznamenal Jack Eichel gól a asistenciu a bodoval v desiatom stretnutí v rade. Kapitán Mark Stone dosiahol tri asistencie. Vancouver uspel na ľade Chicaga 4:3 vďaka trom presným zásahom v druhej tretine. Brock Boeser strelil svoj 23. gól v tejto sezóne a spolu s Austonom Matthewsom z Toronta sú na čele tabuľky strelcov. Tyler Myers a J.T. Miller mali zhodne po dve asistencie. Za domácich dvakrát skóroval Nick Foligno. Philipp Kurashev a prvý muž tohtoročného draftu Connor Bedard si pri oboch góloch pripísali asistencie.

NHL - výsledky: Chicago - Vancouver 3:4, Carolina - Washington 1:2 pp a sn /FEHÉRVÁRY za hostí 1+0/, New Jersey - Anaheim 1:5, Colorado - San Jose 6:2, Vegas - Ottawa 6:3