Main Content

Žilina sériu bez prehry na 10 zápasov nenatiahla: Pod Urpínom Šošoni neudržali vedenie

nedeľa, 17. december 2023 09:59 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zdolali v záverečnom jesennom kole Niké ligy doma Žilinu 3:1. Zastavili tak Žilinčanom ich deväťzápasovú sériu bez prehry. O víťazný zásah sa postaral kanonier Róbert Polievka, ktorý sa s desiatimi gólmi dostal na čelo tabuľky strelcov.

V prvom polčase v chladnom počasí diváci sústredení iba na hlavnej tribúne gól nevideli, chýbali aj šance, väčšou početnosťou streľby sa prezentovali hostia. Po zmene strán domáci nepremenili po faule na Polievku penaltu, Rymarenko mieril vedľa žrde.

Napokon išli do vedenia Žilinčania po exportnej strele Minárika spoza šestnástky. Bystričania však vyrovnali po rohovom kope, keď sa hlavou presadil v šestnástke Hlinka. V 78. minúte otočil vývoj z 0:1 na 2:1 volejom nepokrytý Polievka v pokutovom území a poistku v podobe tretieho gólu pridal v päťke striedajúci Depetris.

18. kolo Niké ligy:

MFK Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina 3:1 (0:0)

Góly: 66. Hlinka, 78. Polievka, 83. Depetris – 59. Minárik.

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Zápas bol o dvoch kvalitných mužstvách. Terén bol rýchly, čo vyhovovalo obom tímom. Prvý polčas nebol bohatý na šance. Chcem vyzdvihnúť chlapcov, ako zareagovali na nepremenenú penaltu a následne inkasovaný gól. Ukázali charakter, boli dobre nastavení tento zápas zvládnuť. Išli si za tým víťazstvom, futbal ich bavil. Musím ich pochváliť nielen za tento zápas, ale že išli od zápasu k zápasu, aj keď nám to výsledkovo v Ružomberku nevyšlo. Klobúk dole pred tým, čo ukázali na ihrisku."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Prvý polčas bol vyrovnaný. Nič veľké nebolo ani na jednej či druhej strane. Oba tímy boli koncentrované. Vedeli sme, že súper má stabilnú zostavu, obrovskú kvalitu, že to bude ťažký zápas. Terén bol dobre pripravený, ale hráči si museli naň zvyknúť. Vyzeralo to tak, že kto dá gól, zápas vyhrá. V druhom polčase sme mali dobrý začiatok, potom prišla penalta, ktorú Banská Bystrica nepremenila a my sme strelili prvý gól. Získali sme v tejto fáze navrch, mali sme tam brejky, ktoré sme mali potvrdiť druhým gólom a vyhrať zápas. Nestalo sa tak. Bystrica vycítila šancu, dostala sa do tlaku, my sme poľavili a inkasovali sme zo štandardky. Misky váh boli znovu na rovnakej úrovni. Domáci boli efektívni a zaslúžene zvíťazili. Záver zápasu patril Bystričanom."