Main Content

AKTUÁLNE: Bude sa Washington Capitals sťahovať?

streda, 13. december 2023 12:37 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Majiteľ hokejového klubu Washington Capitals z NHL a basketbalových Washington Wizards (NBA) plánuje presunúť oba kluby do novej arény v Severnej Virgínii.

Zákonodarcovia štátu schválili návrh Teda Leonsisa, ale ten ešte potrebuje súhlas od kompletného valného zhromaždenia. Tímy by mali zakotviť v rozsiahlom polyfunkčnom komplexe v štvrti Potomac Yard v Alexandrii. Tam by sa mali presťahovať z Capital One Arény vo Washingtone, kde hrajú od roku 1997. Projekt by mali oficiálne predstaviť verejnosti na stredajšej tlačovej konferencii v Alexandrii.

Informoval o tom denník The Washington Post. Lonsis je viazaný zotrvať vo Washingtone do roku 2027, starostka Muriel Bowserová plánuje v snahe udržať oba kluby v meste podniknúť legislatívne kroky, ktorú povedú k renovácii haly. Bowserová uviedla, že sú ochotní poskytnúť 500 z 800 miliónov amerických dolárov, ktoré by si takýto projekt vyžiadal.

Capitals odohrali v prebiehajúcej sezóne 25 zápasov a s 31 bodmi sú na ôsmom mieste v tabuľke Východnej konferencie NHL. V tíme pôsobí aj slovenský obranca Martin Feherváry, ktorý v 20 zápasoch zaznamenal štyri asistencie. Wizards majú v tomto ročníku na konte iba tri víťazstvá v 22 zápasoch. V tabuľke Východnej konferencie NBA im patrí predposledná 14. priečka.