Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (13.12.): Čistky vo Zvolene, práce na Spiši i posila Bruins?

streda, 13. december 2023 11:52 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Oremus
Peter Oremus | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nová zmluva na Spiši

HK Spišská Nová Ves pokračuje v budovaní kádra do ďalších ročníkov. Vedenie Rysov sa dohodlo na spolupráci s obrancom Nerijusom Ališauskasom. Litovský zadák pridá na Spiši už svoju tretiu sezónu. Kontrakt predĺžil opäť na jeden rok. Patrí k stabilným pilierom defenzívy.

Čistky vo Zvolene

HKM Zvolen sa rozhodol rozviazať kontrakty s trénerským štábom. V tíme pod Pustým hradom predčasne končia Peter Oremus aj Andrej Kmeč. Klub o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí. Oremus pôsobil vo Zvolene od sezóny 2020/2021.

Ulrych má nový klub

Český hokejový obranca Petr Ulrych neostal dlho bez zamestnávateľa. Po konci v Žiline sa rozhodol pre návrat do rodnej krajiny. Kariéra 36-ročného rodáka z Liberca bude pokračovať v celku Piráti Chomutov. Dohodol sa na spolupráci do konca prebiehajúceho ročníka.

Opustí Seattle opora defenzívy?

O veľkom prepade Seattlu Kraken sa hovorí, už niekoľko týždňov. Seattle síce dnes v noci prerušil sériu prehier, no nedarí sa mu podľa predstáv. Aj preto sa hovorí o tom, že tím by mohli opustiť viacerí hráči. Najväčším kandidátom na výmenu je Brian Dumoulin. Informuje o tom portál NHL Trade Rumors.

Maroon v Bostone?

Insider Rob Ellis prišiel s informáciou, ktorá prekvapila viacerých priaznivcov Bostonu Bruins. Do vedúceho tímu Východnej konferencie by mohla pribudnúť zaujímavá posila. Je ňou Pat Maroon, o ktorého predstavitelia Medveďov prejavili interes. Aktuálne prebiehajú rokovania.