Main Content

Peter Cehlárik sa teší na zápasy za Slovensko: Toto hovorí pred domácim turnajom

pondelok, 11. december 2023 19:16 | Autor: TASR

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Medzi ťahúňov slovenskej hokejovej reprezentácie na blížiacom sa Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave by mal patriť útočník Leksandu Peter Cehlárik. Najproduktívnejší hráč účastníka švédskej SHL verí, že domáci tím na turnaji obháji prvenstvo z minulého roka. Cehlárik v novembri necestoval na Nemecký pohár, keď mu trénerský štáb doprial voľno.

"Bola to súčasť procesu, som rád, že môžem byť opäť v reprezentácii. Máme pred sebou turnaj, tešil som sa na chalanov a na to byť v kontakte s trénermi. Hlavné je, že som zdravý a môžem sa sústrediť na moju hru. Teším sa na turnaj," uviedol 28-ročný krídelník na pondelkovom zraze v Bratislave. Do národného tímu si priniesol výbornú formu, keďže s 20 bodmi (6+14) vedie produktivitu Leksandu a pravidelne nastupuje v elitnom útoku.

Do reprezentácie prichádza aj so svojím klubovým spoluhráčom Marekom Hrivíkom, s ktorým však nehráva v jednej päťke. "Čísla sú fajn, chcel by som ešte pridať body v presilovke. Herne sa cítim výborne od prvého zápasu, vytvorili sme si v tíme chémiu, aj keď nehrám toľko s Marekom Hrivíkom," povedal. Leksandu patrí v tabuľke 8. priečka, no vo veľmi vyrovnanej súťaži stráca iba šesť bodov na tretí Linköping. Zároveň však predposledné HV 71, ktoré je v pásme zostupu, zaostáva o desať bodov.

"Sezóna je zatiaľ dobrá, ale chceme sa posunúť v tabuľke vyššie. Na začiatku sme mali nevyrovnané výkony. Mali sme veľa mítingov a bol aj tlak z vedenia," poznamenal Cehlárik. Tím musel na konci októbra opustiť hlavný tréner Björn Hellkvist, ktorému lekári pred niekoľkými rokmi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu a už nebol schopný plnohodnotne viesť svoj tím.

Podľa Cehlárika sa však mužstvo nakoplo: "Prebrali to asistenti a zmenila sa chémia. Začali sme potom hrať lepšie a vyhrávať." Slováci budú na turnaji obhajovať minuloročné prvenstvo a ich ciele podľa Cehlárika jasne smerujú k víťazstvu: "Samozrejme, každý zápas chceme vyhrať. Musíme mať takú mentalitu a verím, že zvládneme tieto dva zápasy pred domácimi divákmi." Oproti Nemeckému poháru vykorčuľuje na ľad podstatne skúsenejší tím. Práve prítomnosť "švédskeho" dua teší aj asistenta trénera Petra Frühaufa: "Sú to naši lídri, preto sme vždy radi, keď sú tu. Ako na ľade, tak aj mimo neho, vždy vedia stmeliť partiu. Je skvelé, že vždy chcú reprezentovať. Aj na Nemecký pohár, keď sme ich chceli nechať oddychovať a vidieť nových hráčov, tak aj vtedy boli ochotní prísť."