Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (11.12.): Skrat Erika Gudbransona, šok z Prahy a čistky Canucks?

pondelok, 11. december 2023 12:01 | Autor: Róbert Kalnický

Andrej Kuzmenko (v strede)
Andrej Kuzmenko (v strede) | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Olkinuora nemá klub

Fínsky hokejový brankár Jussi Olkinuora si bude musieť nájsť nového zamestnávateľa. Po predčasnom konci v Lahti Pelicans ostáva bez klubu. Úradujúci olympijský šampión a majster sveta z roku 2022 odchytal v doterajšom priebehu sezóny 20 zápasov s 90,3-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Koniec kariéry na Sparte

Predstavitelia Sparty Praha pripravili výnimočný večer pre útočníka Daniela Přibyla. Skúseného 30-ročného forwarda trápia zranenia a operácia a v doterajšom priebehu ročníka neodohral ani jedno stretnutie. Počas včerajšieho stretnutia proti Českým Budějoviciam oficiálne po rozkorčuľovaní ukončil kariéru.

Veľký návrat v Montreale

Montreal Canadiens v noci podľahol Nashvilleu Predators 1:2, no zanechal opäť dobrý dojem. Tréner Martin St. Louis sa počas stretnutia proti Predátorom mohol spoľahnúť aj na Favida Savarda, ktorý sa do zostavy vrátil po dlho zranení. Bodovať sa mu však nepodarilo.

Čo s Kuzmenkom?

Ruský hokejový útočník Andrei Kuzmenko by mohol opustiť Vancouver Canucks. O služby 27-ročného rodáka z Yakutska prejavili záujem dva tímy. Konkrétne sa jedná o New York Islanders a Washington Capitals. Objavili sa však aj informácie, že Kosatk svoju oporu pustiť nechcú

Skrat Gudbransona

Večerný duel medzi Columbusom a Floridou (2:5) prineisol skrat Erika Gudbransona. Obranca domácich bol najprv škaredo dohratý Nickom Cousinsom, no následne sa rozhodol prevziať zodpovednosť do svojich rúk. Hráča, ktorý ho fauloval, dosloval zbil. Po jeho skrate Cats hrali 7-minútovú presilovú hru.