Main Content

Výsledková kríza Slovana pokračuje! Spišiaci boli proti Belasým jasne lepším tímom

nedeľa, 10. december 2023 19:42 | Autor: TASR

Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves | zdroj: TASR

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom zápase Tipos extraligy nad Slovanom Bratislava 5:2 a aj po 26. kole sa udržali na čele tabuľky.

O svojom triumfe rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Slovanisti začali nádejne a v 13. minúte sa ujali vedenia zásluhou Liama Pecarara, no prostredná časť sa im absolútne nevydarila, keď umožnili "rysom" streliť štyri góly. V polovici stretnutia za stavu 2:1 pre domácich nevyužili päťminútovú presilovku pri vylúčení Kerbashiana, ktorý nešetrne narazil obrancu Daniela Gachulinca na mantinel a putoval predčasne pod sprchy.

Gachulinec opustil hraciu plochu na nosidlách. Navyše hostia v dlhej početnej výhode inkasovali, keď z rýchleho prečíslenia skóroval Michael Drábek. Spišiaci si už v tretej tretine náskok kontrolovali a nakoniec vybojovali tretie víťazstvo z uplynulých štyroch zápasov.

Slovan sa naďalej trápi, utrpel štvrtú prehru z piatich duelov a zostáva naďalej na predposlednom 11. mieste tabuľky.

Tipos extraliga - 26. kolo:

HK Spišská Nová Ves – HC Slovan Bratislava 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)

Góly: 23. Merežko (Bakoš, Archambault), 29. Nellis (Archambault), 31. Drábek, 37. Myklucha (Merežko), 45. Bakoš (Nellis, Burgess) - 13. Pecararo (Gachulinec), 44. Takáč (Findlay, Lalonde)