Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (8.12.): Skvelý deň Šimona Nemca, Karsums v novom tíme a špekulácie v NHL

piatok, 8. december 2023 13:46 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Prvý gól Šimona Nemca v NHL

Významý míľnik dosiahol dnes v noci slovenský hokejový obranca Šimon Nemec. 19-ročný zadák New Jersey Devils vo svojom treťom vystúpení v najlepšej hokejovej lige sveta strelil svoj prvý gól. Zároveň platí, že jeho presný zásah je víťazný a Diabli porazili Seattle pomerom 2:1.

Karsums v novom tíme

Lotyšský hokejový útočník Martinš Karsums predčasne končí v tíme Zemgale. Kariéra dlhoročného reprezentanta krajiny z Pobaltia bude pokračovať v Nemecku. Konkrétne sa dohodol s účastníkom tretej najvyššej súťaže Tölzer Löwen. Vlani hral za Liptovský Mikuláš v našej najvyššej súťaži.

Smelé plány Samuel Honzek

Samuel Honzek sa do hokejového kolotoča vrátil vo veľkom štýle. Kapitán Vancouveru Giants vo WHL žiari. Na konte má už päť kanadských bodov v troch odohratých dueloch. V rozhovore pre Denník Šport člen reprezentácie do 20 rokov ozrejmil svoje smelé plány. Už teraz cíti veľkú šancu na AHL a debutovať v najlepšej hokejovej lige sveta chce ešte počas tohto ročníka.

Nový obranca v New Jersey?

New Jersey Devils naďalej hľadá obrancu do prvého tímu. Podľa informácií insidera Kevina Weekesa vedenie Diablov krúži okolo viacerých mien, ktoré by mohli pribudnúť na súpisku. Reč je konkrétne o Chrisovi Tanevovi, Seanovi Walkerovi či Ilyovi Lyubushkinovi.

Erik Johnson púta pozornosť

Americký hokejový obranca Erik Johnson je predmetom diskusií a viacerých špekulácií. Podľa posledných správ je 35-ročný zadák v hľadáčiku viacerých tímov pred play-off. Johnson pred letom posilnil Buffalo Sabres, no Šable nezachytili úvod sezóny. Interes prejavuje najmä Arizona Coyotes.