Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (7.12.): Fín v TIPOS SHL, Marek Slovák i Patrick Kane

štvrtok, 7. december 2023 19:23 | Autor: Róbert Kalnický

Marek Slovák
Marek Slovák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Debut Patricka Kanea

Dnes v noci si pripíše debut v tomto ročníku kanadsko-americkej NHL útočník Patrick Kane. Americký forward pred časom podpísal ročný kontrakt s Detroitom Red Wings a prvé stretnutie odohrá v Little Caesars Arene proti San Jose Sharks.

Marek Slovák späť v Nitre

HK Nitra môže opäť počítať so svojím skúseným útočníkom. Marek Slovák mal síce posilniť Lausitzer Füchse, no v drese nemeckého celku neodohral ani jedno stretnutie. Dôvodom bola administratívna chyba, ktorá sa udiala na Nemeckom zväze ľadového hokeja.

Rimavskú posilní posila zo Severu

HKM Rimavská Sobota pokračuje v posilňovaní kádra. Do tímu nováčika druhej najvyššej súťaže k dnešnému dňu pribudol fínsky útočník Saku Kivinen. 28-ročný forward prakticky celú kariéru pôsobil v rodnej krajine. Naposledy však bol hráčom poľského Sanoku.

Nový klub Jakea Allena?

Kanadský gólman Jake Allen je terčom prestupových špekulácií. Skúsený 33-ročný gólman z Frederictonu má síce platný kontrakt do konca budúcej sezóny s Montrealom, no v hre je jeho výmena. Interes o jeho služby aktuálne prejavujú zástupcovia Seattlu Kraken a Buffala Sabres.

Studenič v AHL

Marián Studenič v kanadsko-americkej NHL odohral len jedno stretnutie. Vedenie klubu sa rozhodlo slovenského forward poslať naspäť do AHL na farmu. V sezóne tak bude pokračovať vo farbách Coachelly Valley Firebrids.