Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (6.12.): Šille ostáva v Slovane, Ilya Kovalchuk a prestup Duclaira?

streda, 6. december 2023 18:02 | Autor: Róbert Kalnický

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Šille pokračuje v Slovane

HC Slovan Bratislava dnes oznámil predĺženie spolupráce s útočníkom Timotejom Šillem. Šikovný 28-ročný bratislavský rodák v doterajšom priebehu ročníka odohral za Belasých osem zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal jednu asistenciu.

Kovalchuk je späť

Skúsený ruský hokejový útočník Ilya Kovalchuk sa vracia k hokeju. Po dvojročnej pauze sa 40-ročný dlhoročný reprezentant Ruska upísal Spartaku Moskva. V tomto tíme bude pôsobiť s Patrikom Rybárom a Michalom Čajkovským.

Duclair si pýta prestup

Kanadský hokejový útočník Anthony Duclair si pýta prestup zo San Jose Sharks. Podáva kvalitné výkony a na konte už má 10 kanadských bodov. Interes o jeho služby prejavuje Florida Panthers, ktorú v lete kvôli platovému stropu opustil.

Draft sa uskutoční na skvelom mieste

Draft do kanadsko-americkej NHL sa počas tohto roka uskutoční vo Sphere vo Vegas. Pre NHL je to historický míľnik, pretože sa jedná o posledný výber nováčikov pred decentralizáciou po vzore NFL či NBA.

Perry vo Vegas?

Vegas Golden Knights sa trápi v koncovke. Jedným z riešení by mohol byť príchod jedného skúseného hráča. V hľadáčiku úradujúceho šampióna aktuálne figuruje Corey Perry. Skúsený forward si po konci v Chicagu zobral pauzu od hokeja, no Zlatým rytierom by mohol pomôcť.