Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (5.12.): Nový klub Rudolfa Hunu, nepríjemnosť Calgary a špeciálna noc v Kanade

utorok, 5. december 2023 18:42 | Autor: Róbert Kalnický

Luke Hughes
Luke Hughes | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nový klub Rudolfa Hunu

Slovenský hokejový útočník Rudolf Huna oznámil meno nového zamestnávateľa. Možno trochu prekvapivo, no kariéra 43-ročného veterána bude pokračovať v Českej najvyššej súťaži. Na spolupráci sa dohodol s tímom HC Tábor, ktorý prezentuje, že chce postúpiť do Chance Ligy.

Markström bude Calgary chýbať

Hokejisti Calgary Flames sa dozvedeli nepríjemnú správu. Z tréningového procesu kvôli zraneniu vypadol švédsky gólman Jacob Markström. Podľa informácií insidera Kevina Weekesa by mal mať urastený Švéd zlomený prst. Zaujímavosťou je, že zranenie utrpel na jednom z tréningov Plameňov.

Špeciálna noc vo Vancouveri

Kanadsko-americká NHL zažije špeciálnu situáciu. Dnes v noci, resp. nad ránom sa proti sebe postavia Vancouver Canucks a New Jersey Devils. Toto stretnutie prinesie nevídanú situáciu. Proti sebe sa postaví hneď trojica bratov. Vo farbách Kosatiek Quinn Hughes, proti nemu jeho mladší bratia Jack a Luke.

Hanifin chce len na jedno miesto

Americký obranca Noah Hanifin sa stal predmetom diskusií už pred viacerými týždňami. Dnes sme informovali o tom, že Arizona a Calgary by chceli spraviť trejd, ktorý by sa týkal aj jeho osoby. Podľa portálu NHL Trade Rumors však samotný hráč chce ísť len na jednu destináciu. Tou je Boston Bruins.

Ottawa chce vymeniť Kubalíka

Ottawa Senators sa bude po novom roku pokúšať vymeniť českého útočníka Dominika Kubalíka. Informujú o tom viacerí insideri. Český forward mal síce pomalší štart do sezóny, no aktuálne patrí k oporám Sens. Ak celok z hlavného mesta Kanady nebude mať šancu na play-off, Kubalík bude horúcim adeptom na zmenu dresu.