Main Content

Humenné nebolo pre Slovan dôstojným súperom: Belasí hodili debakel za hlavu

nedeľa, 3. december 2023 19:38 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Hokejisti HC 19 Humenné prehrali v nedeľnom 24. kole Tipos extraligy so Slovanom Bratislava 1:5 a nenadviazali na úspešné ťaženie z piatka, keď rovnako na domácom ľade zdolali lídra tabuľky z Košíc o tri góly. Skóre zápasu sa zmenilo prvýkrát v 11. minúte, keď sa presadili hostia zásluhou Ranforda.

Prvú dvadsaťminútovku na Zemplíne ale sprevádzalo príliš veľa nepresností na oboch stranách. "Belasí" si chceli napraviť renomé po piatkovej prehre na ľade Michaloviec (1:10). "Pre nás dnes bolo povinnosťou zvíťaziť a myslím, že od úvodu, ako sme vstúpili na ľad, tak to aj bolo vidieť. Dali sme prvý gól, samozrejme, po nejakej individuálnej chybe sme gól aj inkasovali, ale v druhej tretine to už bolo to, čo potrebujeme hrať," zhodnotil priebeh duelu asistent trénera Vladimíra Růžičku Rudolf Jendek.

Hostia však ani po výhre na ľade nováčika nezabúdali na facku z predošlého duelu. "Po tom, čo sme zažili v Michalovciach, je to malá náplasť, máme pred sebou veľmi veľa roboty. Musíme ísť domov so sklonenými hlavami a pripraviť sa na to, čo bude ďalej," uviedol Jendek. Okrem zmien vo formáciách nastúpili hokejisti z hlavného mesta aj s novým kapitánom, ktorým sa stal Samuel Takáč.

"Tím je ten istý, v podstate sa len prelepilo jedno písmenko na drese. Bolo to veľké gesto od ´Prajsa´, je to skúsený hráč, chce pomôcť mužstvu. Keď to malo byť to, čo tímu pomôže, tak budeme lepiť céčko každý zápas niekomu inému. Avšak každý jeden si musí vstúpiť do svedomia, za Slovan sa hrá úplne inak a ani dnes to nebolo z našej strany úplne optimálne, ale je to správna cesta. Boli sme omnoho lepší v defenzíve, boli sme kompaktnejší, čakali sme na príležitosti a to rozhodlo," odpovedal Jendek na otázku o novom kapitánovi.

V tíme nováčika nastalo po víťazstve nad lídrom vytriezvenie. "Pre mňa je veľké sklamanie to, čo sme dnes predviedli. Nezopakovali sme výkon zo zápasu proti Košiciam a Slovanu sme to veľmi uľahčili. Neboli sme dôstojný súper," hodnotil zápas český lodivod Humenného Martin Štrba. Až štyri góly z piatich inkasovali domáci v prostrednej tretine.

"Nebolo to o druhej tretine, od prvej minúty sme nehrali podľa plánu, s ktorým sme šli do zápasu a každý si robil na ľade čo chcel. Chvíľami to vyzeralo katastrofálne a ja som sklamaný, že nedokážeme zopakovať výkon z predchádzajúceho zápasu. Pokiaľ to nebudeme robiť, nemáme šancu sa odpútať z posledného miesta," upozornil Štrba. Viackrát sa pri pohľade na ľad zdalo, že extraligový nováčik má prílišný rešpekt pred súperom.

"Pokiaľ majú rešpekt, tak nech to nehrajú. Či tu prídu Košice, Slovan alebo Nové Zámky tu hráme za Humenné a už viackrát sme si overili, že aj proti skvelým hráčom vieme zvíťaziť. Ale je to veľmi ťažké, keď sa budeme báť. Myslel som si, že po víťazstve nad lídrom budeme nabití sebavedomím, ale dnes som veľmi sklamaný z prejavu mužstva," dodal Štrba.