Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (30.11.): Novinky spod Urpína i zo Zvolena, nominácia na Kaufland Cup

štvrtok, 30. november 2023 19:27 | Autor: Róbert Kalnický

Marek Hrivík
Marek Hrivík | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Zvolen prepustil tandem legionárov

HKM Zvolen prečistil svoj káder od legionárov. Z tímu odchádzajú Drake Rymsha a Brennan Kapcheck. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach. Prvý menovaný už si aj našiel nového zamestnávateľa. Rymsha bude pokračovať v tíme Salzburgu.

Nové meno pod Urpínom

Obranca David Stránský odchádza po viac ako troch sezónach zo Znojma. Vlani patril so 46 bodmi v 53 stretnutiach druhej ligy k vedúcim postavám defenzívy Orlov, v aktuálnom ročníku ale nenaplnil očakávania, v 18 stretnutiach si pripísal bilanciu 1 + 7 a dva mínusové body v hodnotení účasti na ľade. Teraz odchádza do Banskej Bystrice, kde zabojuje o miesto v kádri účastníka slovenskej extraligy.

Nový klub má aj Janne Tavi

O novom zamestnávateľovi rozhodol aj fínsky útočník Janne Tavi. Niekdajší hráč HK Poprad sa dohodol na spolupráci s poľským tímom GKS Tychy. Skúsený 34-ročný forward na Slovensku obliekal dres Popradu. Naposledy pôsobil v talinaskom mužstve Ritten/Renon.

Siahne TML po zaujímavej akvizícii od rivala?

Calgary Flames sa aktuálne trápi v defenzíve. Podľa posledných informácii začal generálny manažér Brad Treliving krúžiť okolo svojho bývalého hráča. Reporty zo zámoria hovoria o tom, že do kádra Javorových listov by mohol pribudnúť Chris Tanev.

Nominácia na Kaufland Cup

Vianočný Kaufland Cup sa pomaly, ale isto začína blížiť. Tréner Craig Ramsay postaví na domáce podujatie silné mužstvo, v ktorom nechýbajú ani Peter Cehlárik, Marek Hrivík či Martin Marinčin. Kompletnú súpisku na domáci turnaj môžete nájsť tu.