Main Content

Cole Caufield o Jurajovi Slafkovskom: Sme naňho hrdí, neustále na sebe pracuje

štvrtok, 30. november 2023 11:33 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Montreal v prvej tretine dvakrát prehrával, no vždy dokázal odpovedať. "V druhej a tretej tretine sme dokázali ľahšie prechádzať cez stredné pásmo, v čom bol rozdiel oproti minulým zápasom. Niekedy treba puk len nahodiť na zadný mantinel. Musíte mať viacero alternatív v ofenzíve, rozdielne stratégie, na čom pracujeme," povedal tréner "Habs" Martin St. Louis.

Slafkovský sa v 34. minúte podieľal na vyrovnávajúcom góle na 2:2, ktorého autorom bol Cole Caufield. Slovenský útočník vybojoval puk v obrannom pásme, vyslal do brejku na pravej strane Christiana Dvoraka, jeho strelu brankár zneškodnil, no na Caufieldovu dorážku už nestačil.

Pre Slafkovského to bola piata asistencia v sezóne, po 22 zápasoch má na konte sedem bodov (2+5). Podľa viacerých zámorských médií odohral Slafkovský vydarený zápas. Pochválil ho aj spoluhráč Caufield, ktorý v uplynulom období nastupuje so slovenským krídelníkom v jednom útoku.

"V poslednom čase hrá skutočne výborne. Naberá sebadôveru, môžete vidieť, ako začína mať puk častejšie na hokejke, na čom usilovne pracuje. Postupne rastú jeho výkony, na čo sme hrdí." O triumfe Habs rozhodol v 58. minúte Joel Armia, do prázdnej bránky spečatil výsledok obranca Gustav Lindström.