Main Content

Stanislav Lobotka s Neapolom môže postúpiť do play-off Champions League: Vyjde to?

streda, 29. november 2023 08:58 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom si môžu v stredu zaistiť postup do osemfinále Ligy majstrov. Úradujúci taliansky šampión zavíta na Santiago Bernabeu a v C-skupine si zmeria sily s istým postupujúcim Realom Madrid.

FC Kodaň v kádri s obrancom Denisom Vavrom sa v A-skupine predstaví na pôde Bayernu Mníchov a v prípade víťazstva sa priblíži k účasti vo vyraďovacej časti. Neapolu patrí v tabuľke priebežná druhá priečka a ak dokáže získať tri body, bude mať už pred záverečným duelom v skupine miestenku medzi najlepšími 16 tímami. V najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa mu to podarilo aj minulý rok, vo štvrťfinále vypadol s AC Miláno.

Hráči SSC počas víkendu triumfovali v prvom zápase pod vedením nového trénera Waltera Mazzariho na pôde Atalanty Bergamo (2:1). Ten nahradil na lavičke Rudiho Garciu, ktorý skončil po nevydarenom štarte do novej sezóny. Mazzari po zápase uviedol, že je to len začiatok. "Musíme pokračovať v práci. Hráči prijali všetky moje rady, ktoré som sa im snažil sprostredkovať. Musíme sa vrátiť k tomu, aby sme venovali pozornosť každému malému detailu," uviedol pre oficiálnu klubovú webstránku.

"Partenopei" pomohol aj návrat nigérijského útočníka Victora Osimhena, ktorý predchádzajúcich šesť duelov nehral pre zranenie zadného stehenného svalu. Neapol bude chcieť v LM potvrdiť formu, keď v uplynulých 16 zápasoch skupinovej fázy nebodoval len v dvoch. Naposledy práve v domácom súboji proti Realu (2:3).