Main Content

Manchester United pred zápasom pravdy: Postúpia Red Devils zo skupiny LM?

streda, 29. november 2023 08:59 | Autor: TASR

Manchester United
Manchester United | zdroj: TASR

Bayern je v ideálnej pozícii, keď si zaistil postup aj prvé miesto už v minulom kole. Má však pred sebou ešte ďalšie dva zápasy a tretíkrát v rade môže vyhrať skupinu s plným počtom bodov.

"Je to úžasný úspech. Máme 12 bodov a s istotou sme na čele skupiny. Je to veľmi dôležité, pretože to bol náš cieľ," uviedol po postupe tréner bavorského tímu Thomas Tuchel. Domáci Thomas Müller má na svojom konte 149 zápasov v európskych pohárových súťažiach a v prípade, že proti Kodani nastúpi, stane sa 19. hráčom v histórii, ktorý dosiahne 150 duelov.

Zároveň bude len druhý v drese Bayernu po stredopoliarovi Tonim Kroosovi. Kodaň počas víkendu prekvapujúco prehrala na pôde Viborgu 1:2. Vavro hral za hostí od 70. minúty. Slovenský obranca bol však vo všetkých štyroch dueloch dánskeho šampióna v LM v základnej zostave a v troch odohral plnú minutáž. Mužstvu Jacoba Neestrupa patrí druhé miesto v tabuľke "áčka", keď získalo štyri body. V prípade triumfu sa môže priblížiť k účasti vo vyraďovačke. "Odohrali sme štyri zápasy a zaslúžime si byť druhí v skupine. V troch sme podali naozaj dobré výkony, ale získali sme v nich len jeden bod. Kodaň má však len jeden cieľ, a to je účasť v Lige majstrov v novom roku," uviedol kouč dánskeho klubu podľa uefa.com. 

V druhom stretnutí skupiny tretí Galatasaray privíta Manchester United. "Proti United budeme hrať doma a verím, že nám pomôžu naši fanúšikovia. S ich podporou chceme vyhrať zostávajúce dva zápasy, aby sme postúpili ďalej," uviedol brankár tureckého klubu Fernando Muslera. "Červení diabli" majú na konte len tri body a figurujú na dne skupinovej tabuľky. Anglický tím si nemôže dovoliť prehrať, pretože by to znamenalo koniec jeho účinkovania v európskych pohárových súťažiach v tomto roku. United bude chýbať Marcus Rashford, dostal dištanc za červenú kartu, ktorú obdržal vo štvrtom dueli A-skupiny proti FC Kodaň (3:4).