Main Content

Studenič v tíme Kraken šancu nedostal: Šampióni zbierajú body, ale prehrávajú

streda, 29. november 2023 08:34 | Autor: TASR

Marián Studenič
Marián Studenič | zdroj: Twitter

V nočnom zápase Seattle prehral na ľade Chicaga 3:4. Slovenský útočník Marián Studenič, ktorého Kraken pred stretnutím povolal do prvého tímu, ešte nedostal šancu v zostave a duel sledoval ako zdravý náhradník.

V drese domácich si Joey Anderson pripísal dve asistencie, brankár Petr Mrázek predviedol 33 zákrokov. Excelentnú formu potvrdil Connor McDavid, kapitán Edmontonu pomohol k víťazstvu Oilers nad obhajcom titulu Vegas 5:4 po nájazdoch gólom a dvomi asistenciami. V záverečnom rozstrele bol autor víťazného nájazdu. McDavid ťahá päťzápasovú bodovú šnúru, počas ktorej nazbieral štyri góly a 11 asistencií.

"V tejto chvíli berieme akékoľvek víťazstvá. Myslím si, že môžeme stavať na výkonoch, ktoré sme predviedli v uplynulých troch zápasoch," povedal McDavid. Hynes nahradil na poste trénera Deana Evasona, ktoré vedenie Minnesoty odvolalo po neuspokojivých výsledkoch. Na triumfe Wild sa podieľali gólmi Joel Eriksson Ek, Frederick Gaudreau a Matt Boldy.

Brankár Filip Gustavsson si pripísal 23 úspešných zákrokov a dosiahol prvé víťazstvo od 24. októbra. "Je to pre mňa česť byť tu a ako som už povedal, možnosť vrátiť sa a trénovať tento tím ma veľmi teší," uviedol podľa nhl.com Hynes, bývalý kouč New Jersey či Nashvillu.

Dallas triumfoval na ľade Winnipegu 2:0, keď sa presadili Joe Pavelski a Tyler Seguin. Výrazný podiel na úspechu Stars mal brankár Jake Oettinger, ktorý zneškodnil všetkých 27 striel súpera a zaznamenal prvé čisté konto v sezóne.