Main Content

Veľkoklub z Premier League a Dávid Hancko: Záujem tam je. Otázne je, aký veľký

utorok, 28. november 2023 14:51 | Autor: Jakub Vaverka

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Slovenský obranca Dávid Hancko predvádza výborné výkony nielen v drese národného tímu SR, ale aj v holandskom Feyenoorde Rotterdam. Nečudo, že ho vo svojom hľadáčiku majú tie najlepšie a najkvalitnejšie futbalové tímy na svete.

Hancko je v ideálnom futbalovom veku, má 25 rokov a v defenzíve dokáže hrať nielen na poste stopéra, ale aj na kraji. Bývalému hráčovi MŠK Žilina či Sparty Praha nerobia problémy ani ofenzívnejšie pozície na ihrisku.

V holandskej Eredivisie je platný, kouč Feyenoordu Arne Slot naňho nedá dopustiť. Portál Transfermarkt uvádza, že Dávidova súčasná transferová cena dosahuje 30 miliónov eur, čo je pre rôzne veľkokluby naozaj atraktívna suma. Hancko má podpísaý kontrakt do roku 2026, ale sám hráč v rozhovoroch pripustil, že si uvedomuje, že záujem o jeho osobu rastie. Jedným z klubov, ktorý má Slováka sledovať, je anglický Liverpool FC.

Pôvodný intreres pochádza z leta, pričom reporty z Británie pojednávajú o tom, že spojenie Hancko - LFC by v roku 2024 nemuselo byť iba výplodom fantázie. Na druhej strane, neočakáva sa, že by tento univerzálny obranca menil pôsobisko v zimnom transferovom okne.